Arrangement

Siljustøl-Lars-Annabel-2562-kopi.jpg

Når Valen danser

Hva skjer når en klassisk pianist møter en trommis?
NÅR VALEN DANSER
Hva skjer når en klassisk pianist møter en trommis? Annabel og Lars går på oppdagelsesferd i et pianostykke av Fartein Valen. I denne forestillingen stiller vi spørsmål ved hva det er som gjør musikk til musikk. Hvordan blir lyd til musikk? Hvorfor er stillhet er en del av musikken? 
Kanskje finner de sammen med barna noen mulige svar? Barna blir oppmuntret til å oppdage og utforske egne følelser som oppstår og aktiveres i møte med musikken. Det er morsomt, vakkert, lærerikt og det finnes ikke noe fasitsvar.
Ved Annabel Guaita og Lars Kolstad
Ca. 45 min.
Alder: 5-10 år

 

OBS! Hent billett digitalt!
Barnelørdag er gratis, men på grunn av korona, må vi ha et lavt og presist antall publikum. Derfor må du bestille gratis billett på forhånd. Minner om at alle skal ha billett, voksne og små barn fra 0 år og oppover.
Har du bestilt billett som du likevel ikke kan bruke - avbestill den på e-post: barnaskulturhus@bergen.kommune.no. Da kan andre som står på venteliste få nytte av din billett.
Det blir ellers ikke mulig å få billetter i døren.
HUSK!
1. Sørg for god håndhygiene!
2. Bli hjemme hvis du er syk!
3. Hold minst 1 meters avstand til andre!

 

Annabel Guaita har en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens pianomusikk. Hun arbeidet med å finne ulike måter å spille musikken på. Lars Kolstad er høgskolelektor i musikkpedagogikk og er også kjent som Trommelars og reiser rundt med bilen full av trommer. Hos ham blir musikken til i øyeblikket i en høyst levende og uforutsigbar prosess mellom mennesker med svært ulik musikalsk skolering. Annabel og Lars har således svært ulik bakgrunn og erfaring med musikk. Nettopp i krysningspunktet mellom disse to musikalske tilnærmingene finner de nye innganger til musikken sammen med barna.

Produksjonen er blitt til etter en bestilling fra Sveio Kommune der den har premiere under Valenfestivalen i april 2020.  Forestillingen er utarbeidet under et kunstneropphold Seanse, senter for kunstproduksjon i Volda høsten 2019. Instruktør: Anne Mali Sæther. Musikken vi spiller og lytter til er Fartein Valens klaverstykke Valse Noble fra Four Piano Pieces opus 22.

 


Hvem: Med Annabel Guaita, piano og Lars Kolstad, perkusjon.

Sted: Fana Kulturhus.

Når: 20. juni kl 12 og 13.30

For hvem: For barn 6-10 år.

Pris/Påmelding: Gratis. Begrenset antall plasser. Send påmelding til post@lyttelos.no