Arrangement

Gamle Vossebanen Hauseng foto.jpg

Reis med damptog

Ta søndagsturen med veterantoget Gamle Vossebanen

Sitt ned, slapp av og nyt en deilig søndagsutflukt mens landskapet ruller forbi togvinduene. Turen kjøres med ekte damplokomotiv, bygget i 1913 på Hamar, og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Ombord tilbyr vi våre passasjerer gode opplevelser og trivelig atmosfære. Ta en reise tilbake i tid til jernbanens gullalder, tilbake til en tid med porselen i spisevognen, uniformsknapper med riksløve, lyden av vogndører i tre som slamrer igjen, lukten av kull i nesen og lokfløyten som synger sine vakre toner ut over landskapet.

Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane. Underveis på turen kan du oppleve et vakkert landskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre. Strekningen viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner nøye tilpasset landskapet. Her kombineres fjord, fjell og imponerende ingeniørkunst.

Toget kjører den 18 kilometer lange strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon, og det er avgang hver søndag fra midten av juni til midten av september. Rundtur fra Garnes stasjon 11:30 og 14:30 og rundtur fra Midttun stasjon 12:30.

16.6, 30.6, 28.7, 11.8, 25.8: Gjør turen ekstra spesiell og planlegg lunsj i den klassiske spisevognen fra 1930-tallet som følger toget enkelte søndager. Ombord kan du oppleve hvite duker, fint bestikk og gode matopplevelser.

På Museet Gamle Vossebanen skjer det mye moro for hele familien gjennom hele sommeren. Det er spennende for barna å oppleve det store damplokomotivet, med alle sine lyder, hvesinger og røyk. Spør de lokføreren er barnet kanskje heldig og får komme inn i førerhuset?

Familierabatt. For 500,- kroner kan to voksne ta med seg opp til tre barn. Har de BT Fordel er prisen 400,- kroner for reisegruppen. Billetter kan kjøpes på www.gamlevossebanen.no.  

Adresse: Garnes stasjon, Tunesvegen 8, Garnes, og Midttun stasjon, Ulsmågvegen 1, Bergen
Følg på Facebook: Museet Gamle Vossebanen
Instagram: @museetgamlevossebanen