Skjermbilde 2020-03-12 kl. 09.02.21.png
17. mars 2020

Anmeldelse: Fremad

Barn i Byen har vært og sett den nye Pixar-filmen «Fremad». For et eventyr!


Av: Levi Friis-Urhaug og Ragnhild Friis-Ottessen

Handlingen i «Fremad» finner sted i en eventyrverden med kentaurer, alver, troll og enhjørninger. Men magien er blitt glemt for mange år siden, og skapningene lever helt vanlige liv. Nettopp jakten på magi er det som sender de to brødrene Iver og Balder ut på tokt sammen. Filmen tar opp tema som savn, ensomhet og ungdomsliv på en fin og rørende måte, uten å fire på humoren. En herlig og overraskende historie som tar tankene til både Harry Potter, Brødrene Løvehjerte og Weekend with Bernie. 

Barn i Byens juniorreporter, Levi, har følgende mening om filmen: 

«Fremad» handler om to alvegutter. Den minste av dem hadde bursdag og ble 16 år, og i gave av faren fikk han en tryllestav. Faren var død, men hadde lagt gaven på loftet. Sammen med staven var en trylleformel som gjorde at de fikk sett faren igjen, men de klarte bare å få frem beina til faren! Han bare gikk rundt uten kropp! Det er ikke ekkelt altså, bare skikkelig morsomt. 

Også måtte de på tokt for å finne en slags føniks-krystall sånn at de kunne være med pappaen en hel dag.

På veien treffer de masse kule vesener! En manitkora og alver på motorsykkel – også må de løse gåter! 

Filmen er litt trist, men mest morsom. Jeg lo skikkelig mye av noen av tingene, for eksempel av en scene når de danser. Filmen er spennende! Og det er mye kul trylling, som minnet meg litt om Harry Potter. 

Mamma gråt litt, men ikke halvparten så mye som på Frost 2. Det var helt sykt. 

 

 

Andre Artikler