Skøyter_03 - Leyla.jpg
15. januar 2021

På glattisen

Nå er det skøytetid! Men hvor kan dere gå på skøyter i byen?

Når temperaturen synker og rykkingen i foten øker, er det bare én ting å gjøre: komme seg ut på isen!
Men hvor kan man gå på skøyter her i byen da?

Tekst: Nhu Diep

I skrivende stund er det ingen vann i Bergen som er merket trygt, så ikke ta sjanser og beveg dere ut på utrygg is! (status per 11. januar 2020). Vær oppmerksom på skilting, vann som er trygge er merket med «Det er tillatt å ferdes på isen», mens vann som ikke har is som er tykk nok er merket med «Isen er ikke trygg ». 

LES OM SKØYTEDANS UNDER HIMMELEN: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/mai-september-2020/oktober-til-desember-2020/skoeytedans-under-stjernehimmel/

For å sjekke om isen er farbar, gå inn på Bergen kommune sin hjemmeside for oppdatert informasjon om hvilke vann som er trygge. Er du utålmodig og synes det er gørr kjedelig å vente på at vannet skal fryse til is, kan disse være gode og tryggere alternativer:

1. Slåtthaug kunstisbane. Bergens eneste utendørs kunstisbane ligger i Fana. Her finnes skøytebane for ambisiøse lengdeløpere og bane for gøyale skøyteaktiviteter, og her kan du også leie og slipe skøytene.

NB! Pga COVID-19 er det begrenset antall på banen samtidig (maks 75) og alle som ønsker å  gå på skøyter må booke tid på forhånd gjennom Aktiv kommune. Den som booker, registrerer antall personer som kommer til anlegget ved tall (for eksempel 29 stykker). Vedkommende må ha liste over deltakerne som har deltatt, dette i tilfelle smittesporing i etterkant av skøytedagen. Booking her

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Kanskje var det skøyter under juletreet? Da er det tid for å teste dem, og isbanen på Slåtthaug venter. 

2. Skansedammen ble nylig preppet, og fra dag én oppsto det en ny trend: litt svisj svosj på isen i de tidligste morgentimene før skoleklokkene ringer inn. Det er flomlys helt til kl. 22 dersom dere heller vil bruke dammen på ettermiddag og kveldstid. Utallige skrytebilder fra en flombelagt Skansedam tytes ut på sosiale medier i disse dager og vitner om en festplass av en skøyteplass som bugner av liv. For her skjer det! Skulle dere mangle noe utstyr kan dere være så heldige og treffe på Skøytemannen med maks skøyteservice,- han leier ut både skøyter og hjelm og sliper deres slitne skøyter! Rundt dammen er det flust med benker og trappetrinn for parkering av små og store rumper, enten for å følge med på Bambi der ute på isen, ta en rast mellom skøytelekene, eller innta nisten og noe godt og varmt fra termosen. Bare husk at det blir ekstra varmt og ekstra deilig med sitteunderlag! 

3. Varden tennisbane
 i Fyllingsdalen er islagt og skøyteklar. Trenger dere skøyter og annet utstyr får dere lånt disse i BUA i Melkeplassen og Vestkanten.

5. Åstveit Idrettspark er islagt og skøyteklar.

6. Trygg smådam i Nygårdsparken 
Du kan finne mindre dammer i parkene, som i Nygårdsparken. Ikke så store boltreplassen, så husk på avstand. FORELØPIG STENGT: 

Bergenshallen – 
en kunstishall på Slettebakken. Publikumstid i Bergenshallen er utsatt inntil videre pga. COVID-19, men ellers har de åpent nesten alle dager i uken: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra klokken 10 til 14, torsdag fra klokken 10 til 12.30 og søndag fra klokken 15 til 18.30.
Skøyteutleie har de også. 

Iskanten på Vestkanten er også midlertidig stengt pga Covid-19. Vi holder dere oppdatert. 


Stemmemyren i Ytre Sandviken er foreløpig ikke islagt.   

Du kan gå inn på Bergen kommune sin nettside: www.bergen.kommune.no/innbyggerhjelpen/kultur-idrett-og-
fritid/idrett/idrettsanlegg/ishaller-og-isbaner og få oppdatert informasjon og åpningstider for alle disse ulike skøytestedene.

God svisj svosj!

Ikke glem avstand og smittevern, og for all del, bruk hjelm!

GRATIS SKØYTELEIE 

BUA gir dere muligheter for å låne skøyter helt gratis.
Dere finner BUA på Melkeplassen, Vestkanten og Åstveit. 
Åpningstider: 
BUA Melkeplassen (ved Fysak): Mandag og torsdag: 17–19. 
BUA Åstveit (holder til inne i Åstveithallen): Tirsdag og fredag: 17–19. 
BUA Vestkanten (ved parkeringsdekket i 3. etasje): Mandag og torsdag: 17–19. 

For mer info vedr utlånsmuligheter, se her: www.bua.io
 

Andre Artikler