shutterstock_Høstøv_web.jpg
13. september 2019

5 steder for høstskattejakt

Farger, sopp og kastanjer!

Bunkevis med fargerike blader, kastanjer som glir i håndflaten og kongler som med enkle grep blir til dyr. Ta turen ut, og plukk med deg årstidens gylne skatter. Her er fem fine steder å boltre seg i høsten:

1. Nygårdsparken

Kastanjetrærne nederst i parken bugner av kastanjenøtter, de over trehundre trærne ellers i parken kan gi en spennende bukett blader og i kaféen på toppen kan du bli både varm og glad av en kopp kakao. En komplett høstdestinasjon! 

2. Nordnesparken

Et gult teppe på bakken egner seg utmerket for bladkrig og bladbad. Unn deg også et sesongens siste sjøbad før Nordnes sjøbad glir over i vintersesongen og begrensede åpningstider 29. september. 

3. Lyreneset

En høstdrøm ved fjorden. Her er det hauger med blader, noen siste rester av sommerens bær og kanskje også en og annen frukt du kan høste. På Lyreneset kan du spise alt du vil fra bærbusker og frukttrær, ta en pause i en kokong eller slenge uti fiskesnøret og sikre deg middag før du drar hjem igjen. Lyreneset ligger på Laksevåg ved Nygårdsviken, og er en fin sykkeltur fra sentrum.

4. Aboretet / Botanisk hage

Evig mye trær og planter i oransje, gule og røde farger pryder Aboretet og Botanisk hage om høsten. Kanskje er dette den aller fineste tiden å ta turen dit på? 

Er du glad i sopp? 6. oktober er det sopptur med etterfølgende soppkontroll på Aboretet. Møt opp på parkeringsplassen på Dalsmyra kl. 11:30 for å være med på soppturen. Kurvene blir kontrollert ved Veksthuset kl. 14:30-15:30. 

5. Byfjellene

En hel verden av blader omkranser Bergen, og du skal ikke lenger enn til Skansen før trærne slår mot deg. Gå videre oppover og innover for å nyte den våte fuktige høsten, med mose, dryppende furunåler og myke steg i skogen. 

Andre Artikler