skodvin_kariusbaktus_02_web.jpg
23. september 2020

Teaterklare tanntroll

Ikke gjør som mora di sier!

Denne høsten inntar Karius og Baktus ikke bare tennene til Jens, men også Ole Bull Scene. Hovedrolleinnhaverne lover en spennende og morsom forestilling om en av barndommens klassiske fortellinger.

Tekst: Mette Paust-Andersen  Foto: Maggie Tvedt             

Høstens store stykke for barn og familier på Ole Bull Scene handler om tanntroll, tannkoster og tannleger. Rollene som Karius og Baktus, er det 13 år gamle Hermine Svortevik Oen og Emmelin Marsteen som fyller. Vi fikk en prat med jentene like før øvingsstart. 

Hva er deres forhold til Karius og Baktus? 
– Jeg så Karius og Baktus på film når jeg var liten. Jeg ble skikkelig redd for tanntrollene, og det første jeg gjorde var å gå hjem og pusse tennene. Karius og Baktus er kule, men de er også ganske skumle, forteller Hermine. 
– Karius og Baktus er jo en fortelling som kommer fra besteforeldrene og foreldrene våre, det er skummelt og kult og ganske fantasifullt, legger Emmelin til. 

Fortell om stykket: Hvordan blir det?
– Det skal settes opp i høst, og braker løs på Ole Bull fra 19. september. Vi gleder oss helt vilt, utbryter Hermine, og legger til: – Med oss er Bjarte Hjelmeland på regi, og kostymene er helt rå. Forestillingen blir utrolig bra.

Hvorfor bør barn og familier få med seg Karius og Baktus? 
– Det er en fin historie, som vi må bringe videre, sier Emmelin, og Hermine skyter inn:
– Ja, vi kan jo ikke droppe Karius og Baktus! Det er jo en del av barndommen! Dessuten er det viktig å komme seg ut og se skikkelig godt barneteater – særlig nå etter en kjedelig periode.

Hvorfor er det viktig at barn får spiller teater? 
– Det er viktig fordi barn er den nye generasjonen i kulturbransjen. Og så tror jeg at barn synes det er gøy at det er barn som spiller. Det gjør det mer fengende og naturlig. Og morsomt, mener Hermine. 
– Det er kult å satse på de unge og gi de en sjanse, sier Emmelin. – Og så er det fint å få vise at vi barn får til det de voksne kan.  

 

 

Andre Artikler