ulv1.jpg
01. juli 2020

Anmeldelse: Det rocker av ulvene i Fyllingsdalen

«Ulverock» syder av overskudd og utstråling.

Tekst: Elin Reisæter Foto: Fyllingsdalen Teater

Når Fyllingsdalen teater setter opp familiemusikalen «Ulverock» blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. Forestillingen byr på vakker sang, nydelige kostymer, overveldende dansenumre og imponerende akrobatikk. 

 «Ulverock» fenger publikum fra første sekund. For de fleste voksne er forestillingen kjent gjennom NRKs reprisesuksess «Med Grimm og gru» fra 1976. På Fyllingsdalen teater lar store og små seg rive med av fortellingen, og både applausen og latteren sitter løst. 

Vi befinner oss i dyreriket. Vakre Geitemor passer killingene sine for den ustabile ulven som lusker rundt i skogen. Vargen er en skikkelig tøffing. Det kan se ut som om han kommer direkte til scenen fra et heftig motorsykkeltreff, og er uimotståelig maskulin i svart lær med lange frynser og er akkurat passe ruskete i den grånende pelsen. Mon tro om ikke Geitemor er litt tiltrukket av den farlige skrubben? 

Gjennom fargerik dans og flott sang skrider hendelsene frem i «Ulverock». Geitemor lærer barna sine en melodi, og de må for all del bare åpne døren når det er hun som synger den. Vargen øver hjelpeløst på mamma-sangen under fullmånen, og publikum ler og klapper. Fortellingen formidles kreativt gjennom dansekonkurranser, morsomme ordvekslinger og musikk. Etter hvert ser vi et ulykkelig og ensomt geitebarn i skogen. Ulven begynner å oppføre seg som ulver gjerne gjør og killingene lever med ett farlig. Samhold gjør sterk, og geitemor gjenoppretter harmonien i eventyruniverset med god hjelp fra de andre dyrene og en fengslende «Passo doble».

«Ulverock» syder av overskudd og utstråling. Forestillingen er variert og engasjerer uten et eneste dødpunkt. Det er fortryllende dansenumre i strålende kostymer. I det rike dyregalleriet finnes blant annet en ensom svale som ikke tør å fly mot sør. Hun synger så vakkert at hjertet kan briste. En bøllete gjeng står i kontrast til de søte killingene. Kjeene er myke og pusete, mens småulven er hard, svart og skikkelig kul, der hun henger sammen med rabagastene gaupen og eselet. 

Det er et herlig eventyr som utspiller seg i Fyllingsdalen. «Ulverock» er underholdende og rett og slett gøy.

 

Andre Artikler