cn-500.jpeg
19. juni 2019

Sommerferie og aktive dager

Dans, klatring, teater, matverksted, musikk eller kanskje trampolinehopp og forskningsoppdrag? Hva vil du fylle ferien din med? Vi gir deg sommerferiekurs-oversikten.

Tennissommer

Bergens Tennisklubb, i samarbeid med Insport Arena, inviterer til gratis (!) sommerskole for alle barn/ungdom i alderen 7-15 år. Sommerskolen er for alle som ønsker å teste tennis, prøve seg på nye aktiviteter eller forbedre sine tennisferdigheter. I år blir sommerskolen gratis for å gi enda flere sjansen. Det er 40 plasser tilgjengelig så førstemann til mølla-prinsippet gjelder. 

Det vil være profesjonell oppfølging og coaching og barna vil få et variert aktivitetstilbud. Alle deltakeren vil få en t-skjorte. Bergens Tennisklubb stiller med alt av utstyr. Det eneste barna trenger å ta med er klær og sko. Sommerskolen finner sted ved Fjellsdalen 9, enten i hallen til Insport Arena eller på utebaner i uke 26 og 27, fra klokken 9 til 15. De totalt 40 plassene blir fordelt likt over disse to ukene.
Påmelding via klubbens hjemmeside bergentennis.no


Nyhet! Ferieklubb på Hovedbiblioteket

Bli med på ferieaktiviteter på biblioteket! 
I uke 28 kan du som går i 5-7 trinn bli med på BOBcamp på biblioteket. Denne uken blir det masse av varierte aktiviteter: 

koding, forfatterbesøk, dronebygging, smaksverksted, tegneserieverksted, brettspill, verksted med Kunstpilotene, robotprogrammering m.m. 

Påmeldingen gjelder for hele uken. Det gratis, men bindende påmelding.
Tid: uke 28(8.-127), kl 10-15 (torsdag 10-17). 

MELD DEG PÅ HER


Foto: Denne sommeren kan du være med på sommercamp på Hovedbiblioteket. 

Smaksverksted i sommer

Bli med på Smaksverkstedet sammen med Q-meieriene og Barn i Byen:
15.juni: Matpakkekurs
6. juli: Barnas middagsverksted
3.august: Høst din egen mat
Kursene er et samarbeid mellom Smaksverkstedet, Barn i Byen, Q- meieriene og Kavlifondet.

Denne sommeren har Smaksverkstedet sommerkurs på Ungdommens hus på Laksevåg i uke 28 og 29. I samarbeid med Bergen kommune. 
Påmelding: www.smaksverkstedet.noFoto: Sommer og nye smaksopplevelser. Bli med på Smaksverksted på Ungdommens hus på Laksevåg

Golfsommer 

Fana Golfklubb inviterer til sommerskole for barn i uken etter skolen slutter (24.06-28.06). Stine Axelsen, som utdanner seg for øyeblikket til golftrener i samarbeid med Norges Golfforbund, vil lede sommerskolen 2019 i samarbeid med Marcus Knudsen og Donovan Goosen. Hun vil også få med seg hjelpere fra Team Fana junior.
Kl. 9–15 alle dager. Pris: 1700kr
Ved påmelding: Navn, alder, telefon foresatte og eventuelle allergier. Påmelding til: Marcus@fanagolf.no

Sommerteater på Cornerteateret 

Mandag 24. juni – fredag 28. juni fra kl. 10–14 blir det sommerteaterkurs på Vestlandske Teatersenters lokaler på Cornerteateret. 
Instruktør: Sturla Alvsvåg  
Alder 9–13 år
Påmelding: Via TicketCo.no
Et kreativt teaterkurs hvor du får lage din egen maske. Barna får utforske maskespill og lære om Commedia dell’arte (italiensk maskespillteater).

www.teatersenter.no

SommerKunstskole i Fyllingsdalen

Har du en maler i magen? Tegning i tankene? Drama i drømmene? Da er SommerKunstskolen på Magneten kunstkollektiv noe for deg! Her får du boltre deg i nye kunstformer hver dag i en hel uke, og være skuespiller den ene dagen, skulptør den neste og pastellkritter den tredje. Dyktige instruktører vil lose unge kunstnerspirer gjennom uken, som avsluttes med utstilling og forestilling på fredagen.
SommerKunstskolen er åpen for alle barn mellom seks og tolv år, og dagene varer kl. 9–15, mandag 24.– fredag 28. juni. Pris kr. 2000,- 
Påmelding:magnetenkk@gmail.com

Aktiv sommer i Bergen Vest

Parkour, overnattingstur, foto- og filmkurs, trial, speider, sirkusskole – sommertilbudene i Bergen vest gir muligheter for å dyrke gamle og nye interesser. 
Se mer info og påmelding: www.aktivibergenvest.no

Sommerstjernen 2019 med sang, dans og drama

I år fyller Sommerstjernen 10 år og sommerkurset finner sted i Fana Kulturhus. I løpet av uken jobber deltakerne seg fram til karakterer, øver på sanger og lærer dansetrinn som flettes sammen til en forestilling. Sommerstjernen er for alle som liker å uttrykke seg gjennom sang, dans eller drama. Årets instruktører er Veslemøy Fluge Berg og Anne-Sofie Fluge Perkis.
Påmelding fra 12. mai på www.deltager.no (søk på sommerstjernen)
Pris 1000,- 
For spørsmål, kontakt: annesofiefb13@gmail.com

Drømmer du om en hel uke med sang?

Sommerens høydepunkt for deg som er født i 2000–2008 og som elsker å synge: SommerSangUka 2019!
Fra 6.–10. august møtes sangglade barn og unge på Os. Gjennom fem dager jobber deltakerne med ulike sjangre og musikalske uttrykk med fokus på stemme, musikalitet og musikkformidling. Deltakerne bor sammen i 2–3 mannsrom på Kongshaug musikkgymnas i Os.
Pris: 2500,- inkl. kost og losji, kurs og kursmateriell/noter.
Påmeldingsfrist: 1. juni.
Påmelding: www.ungikor.no/regioner/vest

Trampolinedager på Rush Camp 

Rush Campen arrangeres i to omganger: 24.– 26. juni og 5.–7. august. Campen blir organisert med aktiviteter og konkurranser fra kl. 8–12, og de som ønsker det kan også hoppe fritt frem til 15 på camp-dagene. Pris: 1300,- for tre dager (inkluderer Rush t-skjorte, Rush drikkeflaske og Rush-sokker.) 
www.rush.no

Sommerskole på FlipZone:

I uke 26 (24-28 juni) Lær triks av dyktige instruktører. Mye lek og moro. Kl. 8–16. Den 28/6 Blir det grilling med deltagerne og foreldre kl 16.
Uke 33 (12-15 august)Kl. 8–16. Den 15/8 Blir det grilling med deltagerne og foreldre kl 16.
www.flipzone.no

Sommerleir med TIF Viking!

For 2. til 10.trinn.
Uke 26: Fun Sport, Power Camp, Friluft, Fun Dance, turn, kampsport, håndball og volleyball. 
Uke 32: Friidrett og friluft. 
Alle leirene har fokus på én hovedaktivitet i tillegg til tur, svømming og basisferdigheter/basistrening.
Påmelding: www.tifviking.no/idrettsleir

Dansesommer med Bergen Dansesenter

Bli med å dans i sommer med Bergen Dansesenter. Sommerkurs for 10–15 år den 24.–28. juni. Deltakere deles i to grupper: Begynner/litt øvet og øvet, så du kan være helt fersk i dansen eller ha danset en stund og få nye utfordringer.
Pris: 1500 + 450 for de som velger ballett.
Tidspunkt: 11–14.45 (kl. 9.45 ballett). 
Du  får prøvd deg på følgende danseformer hver dag: Jazzdans, samtidsdans og hiphop.
De fleste som har danset før, danser som regel en type dans, så her har du sjansen til å  prøve noe helt nytt! 
Påmelding: www.bergen-dansesenter.noAktivSommerleir med frokostklubb 

Aktiv365 på Paradis byr på tennis, svømming og yoga i sommer. Deltakerne får også prøvd seg på squash, dans, innebandy, Fit games, fotball og turn. Alder: 6-13 år. 
Sommerleirer i uke 26, 27, 28 og 32. Kl. 10–15. 
Egen frokostklubb (8.30–10) for alle morgenfugler som vil treffe venner og spise sammen før de begynner på dagens aktiviteter.  Påmelding er åpen frem til fredag før leirstart. 
Info og påmeldingen: www.deltager.no/aktivsommerleir_2019

Klatresommer

Klatrehorisonter inviterer til klatring i sommerferien. For alle, både med og uten klatreerfaring i klatre og treningssenteret Fantoft og Lehmkuhl. Alder: 8–12 år.
Uke 26: Fantoft
Uke 27 og 32: Lehmkuhl
Kl. 10–15. Pris pr. barn: 2200,- (inkl. klatreutstyr)
Deltakerne får klatre i tau, buldre og lærer å sikre hverandre.
Spørsmål og påmelding: Beatrice, klatrehorisonter@gmail.com

Musikksommerskole

Feedback studios inviterer til en uke med musikk, innspilling og konsert. Musikksommerskolen tar imot barn og unge som blir delt opp i forskjellige band eller samspillgrupper. Deltakerne trenger ikke å ha erfaring med band/samspill, men har spilt noe på instrumentet sitt. Barna kan være fra nybegynner til godt øvet på sitt instrument. Oppmøte kl. 8.45 på Krohnengen skole. Varer til kl. 14. Pris fra kr. 2950,-
www.feedbackstudios.noSommerviten på VilVite

VilVite inviterer til en uke med forskningsoppdrag – med og uten labbriller. For deg på 7.–10. trinn. Kurspris kr 580,-  Sommerviten handler om naturfag og vitenskap, teknologi og design – og ikke minst om å ha det gøy sammen med venner. Uken avsluttes med  konkurranser og vitenshow.
Når: uke 26 og 27 (samme innhold/opplegg i begge uker). 
Tid: Hver dag, mandag–fredag kl. 9.30–15. Påmeldingsfrist: Så lenge det er ledig plass, senest mandag 10. juni.
www.vilvite.no

Teatersommer

Sommerskolen på Fyllingsdalen Teater byr på instruktører med bakgrunn fra sang, dans, skuespill og teater. Teatersommerskole: Mandag 24.– til 28.juni og mandag 5.– fredag 9.august. Kl. 8–16.

Fyllingsdalen Teater inviterer alle barn og unge fra åtte år og oppover til en uke med teateropplevelser. I løpet av uken vil deltakerne få prøve seg på radioteater, auditiontrening, uteteater, dans, improvisasjon m.m. Uken blir avsluttet med grilling, diplomutdeling og åpen scene på Fyllingsdalen Teater.
Kr. 2800,- (søskenrabatt). Kontakt: simen.tunes@hotmail.com

Ung sommerleirer

Bergen kommune, Idrettsservice, inviterer barn og ungdommer fra 2. trinn og oppover til en aktiv start på sommerferien. I samarbeid med flere aktører tilbys sportsaktiviteter, friluftsliv, gårdsaktiviteter og adrenalinfylte aktiviteter. Påmeldingen er åpen frem til fredagen før leirstart. På flere av leirene er det begrenset med plasser og de kan bli fullbooket. Se info og elektronisk påmeldingsskjema her 

Overnattingsturer og sommerkurs med Turlaget

14. – 15. juni
Vidden by night
Krever påmelding
15. – 16. juni
Telttur til Sandholna i Arbortet
Krever påmelding
22. – 23. juni
Skjærgårdsleir på Erleholmen
Krever påmelding
28. – 30. juni
Gullruten med kart og kompass
Krever påmelding
 
Kurs
6.juni
Padlekurs kajakk
Oppmøte: se nettside
Krever påmelding
13.juni
Padlekurs kajakk
Oppmøte: se nettside
Krever påmelding
20.juni
Padlekurs kajakk
Oppmøte: se nettside
Krever påmelding
29.juni
Utematkurs med Ruska Villmat (for medlemmer)
Oppmøte: se nettside
Gratis men krever påmelding
15.august 
Padlekurs med miniekspedisjon
Oppmøte: Se nettside
Krever påmelding
Mer info om turer og kurs: www.bergenoghordalandturlag.no


Oversikten oppdateres kontinuerlig
 
Andre Artikler