3 utflukter med historisk sus

Sommerlig utflukt

I og rundt byen venter historiske opplevelser - perfekte mål for en kortreist sommerutflukt

1. Lysøen
Lysøen kan du besøke komponisthjemmet til Ole Bull, men også nyte dagen i skogen og ved sjøen. Her er det turstier som snirkler seg på kryss og tvers av den grønne øyen, badeviker og en liten kafé med is og vafler. Med forbehold om endringer grunnet korona strekker årets sesong på Lysøen seg fra 16. juni til 31. august, og til øyen kan du enten komme med egen båt, eller med bil til Buena kai. En oversikt over båtavgangene mellom Buena kai og Lysøen finner du på lysoen.no/båtskyss.

2. Gamle Bergen
Vet du hva kattepinn, trullebånd og løpehjul er? Ikke? Det kan du finne ut i Gamle Bergen! I tillegg til å lære deg å leke som i gamle dager, kan du spasere blant hus som er hele trehundre år gamle, og kjøpe boller, is og brus i den lokale butikken. Plutselig kan du oppleve at det begynner å dukke opp folk i 1800-talls-habitt i gaten. Museet blir nemlig levende, og noen av innbyggerne gir deg et innblikk i sitt liv i Bergen før i tiden. Selve museet og bygningene åpner etter planen for sommergjester først 16. juni, men uteområdene er åpne og tilgjengelige året rundt. Et tips er å ta med badetøy og stikke innom Sandviken sjøbad, som ligger like nedenfor.

3. Øyferiedag på Herdla
På Herdla, ytterst på den nordlige tuppen av Askøy, er det nesten som å være i et grønt engparadis. Her er det lange sandstrender, en nedlagt flystripe perfekt til drageflyging og et museum hvor du kan se bunkere og et jagerfly fra 2. Verdenskrig. Husk å ta med deg niste, for på Herdla finnes få butikker. Til gjengjeld er det flere bålplasser, om du vil grille medbragt mat. Et tips er også å ta med fiskestang – her er det gode muligheter for å fange dagens middag! For å komme til Herdla kan du ta buss nummer 499 fra Bergen Busstasjon til endestoppet; Herdla snuplass. I Herdlevågen, sør for busstoppet, er det tilrettelagt for bading.

Flere forslag til aktiviteter