Sommer i Parken

Sommer i parken

Ingenting er bedre enn å slå seg ned på en grønn gressmatte, studere skyer og mennesker og la tiden bare forsvinne. Byen vår har mange fine parker, både til avslapning, lesning, lek og spill – og selskap med andre.  

Nygårdsparken 
I Nygårdsparken venter et opplevelseseldorado med lekeapparater, klatring, trampoliner, 
flunkende ny klatretunnel (bildet) som er Nord-Europas lengste! 

Kunstverksted i Nygårdsparken:2020 – en parkodyssé … ZOOmmm ...
Bli med å lage dyr og insekter til en treigloo i Nygpårdsparken. Ikke en igloo laget av snø, men en igloo med et virkelig tre i midten. Der inne kan du studere trestammen på nært hold – zoome inn på lyder, lukter og former.

Gratis installasjonsverksted med kunstpilotene i øvre del av Nygårdsparken. Verksted kl 12–15 i helgene: 20. og 
21. juni, og 27. og 28. juni. 
Utstilling 20.–28.juni. Gratis.
Påmelding: facebook.com/kunstpilotene

Parken i Gamle Bergen 
Slengdisse, utsikt, gressplen og historisk sjøbad – perfekt for en sommerdag i Bergen. Alltid gratis inngang. Husk at du kan ankomme parken også via sjøveien med Beffen. Muséhagen på Nygårdshøyden
Opplev en botanisk hage midt i byen. Grønne glessplener (ta gjerne med en piknikkurv). Selv om hagen er liten, er det plass til kjøkkenhage, utall av blomsterbed, fjellhage og steinhage, vannhage med tre dammer og et lite viktoriahus og 100 trær! Perfekt for en sommerdag i byen. Gratis inngang. Ligger ved Universitetsmuseet (Dyremuseet) på Høyden.  

Parken til Hordamuseet
Uteområdet til Hordamuseet er gratis å besøke. Opplev de gamle trehusene og skolehuset med utsikt til Fanafjorden. Finn spor etter folk fra fortiden og ta turen til badeviken og test stupebrettene.

Parken til Harald Sæverud 
Harald Sæverud er en av Norges fremste komponister. Han sa selv at hans musikk kom fra jorden, og landskapet på Siljustøl var hans største inspirasjonskilde. Den 176 mål store tomten er i dag et nettverk av stier og turveier. Parken er åpen for alle og gratis. Siljustøl Museum. 


Foto: Parken til Siljustøl museum. 

Nordnesparken 

Parken med majestetiske løvtrær, totempåle, lekeplass og en nyrenovert ballastbrygge med tilgang til sjøen. Parken ble anlagt allerede i 1888. Den 15. juni åpner også Nordnes sjøbad sitt 25 meter lange oppvarmete saltvannsbasseng. Perfekt sommerutfluktsmål. 

KunstCamp: Sjøreservat i Nordnesparken
Havet kaller
Se for deg Nordnesparken som et marint naturreservat og bli med å lage dyr og planter som kan bo i parken under havet. Gratis installasjonsverksted med kunstpilotene i nedre del av Nordnesparken. 

Inntil 4 verksteder: 8. august, 9.august, 
15.august og 16.august kl. 12–15. 
Utstilling: 8.8.–16.8. Påmelding og info: 
facebook.com/kunstpilotene

Lyreneset 
Parken som fikk landskapsarkitektpris i 2019. Den er ikke stor, men rommer alt du trenger av stier, trær, benker, utsiktspunkt, slengdisser, kokonger og bademuligheter. Parken ligger ytterst på Nygårdsviken på Laksevåg. 


Foto: Lyreneset på Laksevåg. 

Alvøen
Opplev et av Norges eldste industrimiljøer. Selv om Alvøen Hovedbygning er midler­tidig stengt, er den intime hagen åpen med benker, stier og et kinesisk-inspirert lysthus. Her trer du inn en lysthage som den så ut på 1930-tallet. Like ved er det badeviker, sandvolleyballbane, ride­bane og gamle trehus.

Leaparken
Kanskje en av byens best bevarte park-hemmeligheter? I 2019 ble Leaparken på Minde (Finnbergåsen) oppgradert med benker, nye gangveier, utendørsgriller, aktivitetsplass og apparater for lek og trening. Øverst i parken troner Lea Hall som ligner et ekte slott. 

Byparken
Byens stolthet med sprutende fontener, utendørs musikkinstrumenter, benker, kirsebærtrær, grønne plener og skulpturer og kunstverk.
Sommerpiknik midt i byen? 

kunstverksted i parken: Olav Kyrre på stranden
Tiden skrus tilbake til år 1070 og strandstedet Bjørgvin. Dagens skulptur av Olav Kyrre i Byparken, står der alene med sin hest uten livet fra byen den gangen. Bli med å lage båter, fisker, mennesker og hus til den ensomme Kyrre.
Gratis installasjonsverksted med kunstpilotene i Byparken ved Olav Kyrre monumentet. 
Verksted 5. og 12.september kl. 12–15. 
Utstilling: 5.9–13.9. NB! Kan bli flyttet frem i tid som del av Bergen sommerpark. Påmelding og info: facebook.com/kunstpilotene

Flere forslag til aktiviteter