shutterstock_324120602_WEB.jpg
25. februar 2020

Akebakker i Kristiansand

Aking får det til å kile i magen hos både små og store! Bli med barna ut i akebakken når snøen legger seg, og finn vintergleden sammen. Men hvor er det best å ake? Og er det kanskje gøy å teste en ny bakke?

Vabua - Lund

Omtrent der Marviksveien møter Østerveien, ligger Vabua. Bakken er stor og bred med litt bratthetsvariasjon, så du bestemmer graden av action alt etter hvor i bakken du aker. Vabua passer godt for alle aldre, så ta gjerne med bestemor!

Grønndalen - Tinnheia

Midt på Tinnheia ligger Grønndalen. Akebakken er smal, så her er det bare plass til en og en aker av gangen. Den er også relativt bratt, så hold på hatten!

Volle Bob'n - Gimlekollen

I krysset Bergtoras vei/Borghilds vei ned mot Vollevannet ligger Volle Bob'n, en akebakke det virkelig går unna i. Vi lurer faktisk på om dette kan være byens heftigste akebakke!? 

Det er også muligheter for å ake i mer bedagelig fart øverst i bakken, så her kan hele familien kose seg. I tilknytning til bakken er det også en åpen lavvo som man varme seg i. 

Myren gård - Vågsbygd

Vakre Myren gård ligger mellom Hannevika og Fiskåtangen, en liten avstikker fra Vågsbygdveien. Her kan du ake i herskapelige omgivelser. Bakken er akkurat passe bratt og passe lang. Den passer for alle aldre og alle grader av mot. 

Odderheisløyfen - Odderhei

På toppen av Odderhei - ved Odderheisløyfen - ligger en stor akebakke som er akkurat passe bratt for de fleste. Førstemann ned!

Bølgane - Eg

Rett før du kommer til sykehuset, ligger Bølgane. Her er jordene brede, så bakkene er åpne og fine. Det er sjeldent mye folk her, noe som betyr stor boltreplass for både små og store akere. Passer for alt fra de mest forsiktige til større fartsfantomer. 

Fagerholt skole

Gravemaskinene rakk akkurat å legge siste grabb på verket i den "nyoppussede" akebakken ved Fagerholt skole før snøen kom. Her er det duket for full fart i vinter! Og ved siden av akebakken, ligger det en vaskeekte hoppbakke. Hvem tør?

Kongsgårdjordet - Kongsgård

Kongsgårdjordet, rett ved flerbruksløypen og Kristiansand museum, er et fint akested. Bakkene er ikke for bratte og passer for alle. Gode parkeringsmuligheter (museet) er det også like ved. 

Sandrip i Vennesla

En halvtimes kjøring fra byen finner du et lite vintereldorado. På Sandripheia i Vennesla kommer snøen tidligere og ligger lenger enn i Kristiansand. Og her er det perfekte akebakker for alle aldre, i tillegg til flotte, familievennlige skiløyper. Man kjører "til døra", og det finnes også en varmestue som serverer vafler og forfriskninger. Hva mer kan du be om?

Flere akebakker?

Kjenner du kanskje en god akebakke som ikke vi kjenner? Send en mail til martin@barnibyen.no, så holder vi lekne akere oppdatert med byens beste oversikt over akebakker på barnibyen.no i vinter.

Andre Artikler