Snø på kjærlighetsstien_BRIGDE.jpg
23. april 2019

Arnes turtips: Baneheia rundt

På drageknatt og kjærlighetsstier


Tekst og foto: Arne H. Holte

Turtipset denne gang går langs bekken og på kjærlighetsstier til Ravnedalen.

Mye kjærlighet
Fra starten tar du stien mot sør-øst like før bommen. Bruk kartet, for du skal innom madam Lohnes heller som ligger noen få meter nord for stien. På turen kan du også stikke oppom utsiktspunktet, Rosshøyden. Du kommer innom Brandposten og Drageknatten, før du fortsetter på stien mot vest og etter hvert nordover. Du går gjennom Bjerkelunden og kommer ut på Baneheiveien, som du følger ned til krysset med Wergelandsveien. Den følger du et stykke før du ser Kjærlighetstien, den vestlige, foran deg. Det er en kjærlighetsti på østsiden av Baneheia også, så det må ha vært (eller er) mye kjærlighet langs Baneheia.

... eller heller en bekk
Om det nå skulle være slik at du ikke synes noe særlig om kjærlighet, kjærlighetstier altså, så må du gå til venstre i krysset med Wergelandsveien. Der finner du trappene ned til Artilleriollen og krysser denne. Der er det trapper ned til broa over Grimsbekken. Nå følger du den fine stien langs bekken nordover, går forbi Grimtunet og barnehaven og kommer opp i krysset mellom Vektergata og Ravnedalsveien. Deretter tar du korteste veien inn i Ravnedalen. Der kan jo du ta deg en kopp kaffe, en brus, en is eller kanskje noe mer. Om kafeen skulle være stengt og tjernet islagt, så holder likevel ender og svaner til der, da en liten del av tjernet holdes åpent året rundt.

Full fart rundt tjønna
Men jeg forutsetter at du liker deg på Kjærlighetstien, så du følger denne langs Artillerivollen og ender opp i Ravnedalen der du tar en runde for å beundre stedet, spise is, drikke kaffe eller annet før du går opp bakken til Bånetjønn. Det blir full fart rundt tjønna, men i neste stikryss tar du til venstre. Vel nede i kulturbeitet finner du en sti til høyre, du tar denne og krysser deg fram mot lysløypa og Fant Olsens stykke. Da er det bare 200 meter til starten.

Anbefalt startsted: Parkeringsplassen ved Svarttjønn i Baneheia. 
GPS pos: 58,15557 N 7,98869 Ø
Turlengde: 6,5 km
Kart: Bymarka Øst, Baneheia og Odderøya. 
Utgitt i 2013 av IK Gimletroll og Oddersjaa SSK

Andre Artikler