Grinchen_2.jpg
23. april 2019

Filmtips: Grinchen

Blæh, jul!

Grinchen hater jul og klekker ut en skummel plan for å ødelegge moroa.

Av: Naomi Lesamana

«Grinchen» er en animasjonsfilm basert på en klassiker skrevet på 1950-tallet av Dr. Seuss. Det er de samme som har laget «Minions og Kjæledyrenes hemmelige liv» som står bak denne versjonen. Denne versjonen er bedre for barn enn spillefilmen, fordi den er mindre skummel. Den passer for absolutt alle aldre, så ingen unnskyldning for ikke å gå å se den.

Filmen handler om hovedpersonen Grinchen, som er en gammel mann som er gretten og hater jul. Han liker best å være alene, men han har sin trofaste hund Max ved sin side. Han bor for seg selv på et stup utenfor alle de glade menneskene i koselige Hvemvik. Han gjør alt han kan for å unngå å komme til byen, men en dag gikk han tom for mat. Han hadde trøstespist altfor mye. Det verste av alt var at nå var julen i gang i Hvemvik, og dette betydde julesanger og glede, noe han overhodet ikke kunne fordra. Det ble nesten som tortur å måtte komme seg til byen. Kunne det bli verre?
I denne morsomme, spennende klassikeren, er svaret selvsagt: ja. Det blir mye verre, og desto gøyere, hele veien. Filmen er bra for både små og store, fordi voksne skjønner humoren, og barna har det gøy med spenningen. Hunden Max er også veldig morsom karakter og min favoritt.

Når Grinchen kommer til Hvemvik, skjønner han at innbyggerne planlegger en «større enn noensinne» jul, men de er ikke de eneste som planlegger noe. Med Grinchen sine gale oppfinnelser og grusomme ting han har pønsket på, befinner Hvemvik-folket seg i en sørgelig knipe. Grinchen har en fantastisk, slem plan på lur som han vil gjennomføre, men planen får han egentlig til å innse noe veldig viktig.
Er det noen i Hvemvik som kan få den grusomme og skikkelig sure julehatende Grinchen til å skifte mening om julen og juleånden?


Andre Artikler