Spilltips KRS 14_16.jpg
23. april 2019

Spilltips: Slime Rancher

Landbruk med fargerike moroklumper

Driv en slimgård, men pass deg for uvanlige mutasjoner.

Tekst: Jani Juhani Mattinen


De fleste har kanskje prøvd spill som handler om landbruk, ettersom «Farmville» og lignende kloner har gått som en farsott på Internett. Mulig kjenner du til de mer litt mer avanserte, men fremdeles lekne, spillene i sjangeren spill som «Stardew Valley» eller «Harvest Moon». De aller mest hardbarkede har kanskje gitt seg ut på rene simulator-spill, slik som «Farming Simulator» og lignende.
Men medaljen for det desidert mest sjarmerende spillet i denne ånden må nok gå til Monomi Parks «Slime Rancher» fra 2017.

I «Slime Rancher» spiller du som Beatrix LeBeau, som har reist til en fremmed planet for drive, nettopp, en Slime-gård. Hva innebærer så det, lurer du da kanskje på? Vel, i hovedsak springer du rundt og leter opp disse såkalte Slimes som er noen fargerike moroklumper (bokstavelig talt), samler de i inngjerdinger og passer på at de har det godt og får masse fôr. Når de er glade og mette vil de etterhvert legge «plorts» som kanskje ikke er så forskjellig fra en høne som verper et egg. Disse »plorts» kan da Beatrix selge for å få ressurser til å bygge ut gården. Og sånn går det rundt.
Slimes kommer i forskjellige farger og former og har forskjellige behov. De mer sjeldne Slimes må man søke etter dypere i planetens gjemmesteder, men disse er da klart også mer verdifulle. Forskjellige typer Slimes bør holdes adskilt i egne inngjerdinger ellers kan det skje uventede mutasjoner, slik som de skadelige Tarr Slimes som spiser alt de kommer over og må bekjempes med vannsprut. Det er også det skumleste dette spillet kan bli, og det tilsier at veldig nifst er det ikke.

Hele spillet har et vidunderlig artig og lystig design. Det kan forekomme en del tekst-informasjon på engelsk, men spillet i sin helhet er ganske så lett å finne ut av med litt hjelp.

 

Jani Juhani Mattinen lagde sine første spill allerede som niåring. Han underviser i spill og 3D relaterte fag på Noroff Fagskole Stavanger. Hans personlige mål er å introdusere spillmekanikk og spilling til andre områder av livet, som læring, trening, rehabilitering og mestring. Og selvsagt for å ha det gøy!

Andre Artikler