s-b-vonlanthen-546859-unsplash.jpg
23. april 2019

10 ski-fri vinterferieaktiviteter

Om du synes ski passer best i VM, så har vi tips til vinterferieaktiviteter for deg ...

Tekst: Martin Granum foto: SF Norge, SKMU, Martin Granum, Aquarama

Kino-tid
Hvor ofte kan du gå på kino midt på en onsdag? Og kanskje til og med skeie ut med popcorn torsdag formiddag? Kristiansand kino har visninger hver dag hele vinterferien. I tillegg til å snurre film i kinosalen, inviterer de også til gratis verksted i fojaéen hver dag. Sjekk krskino.no for program.
Ny viten gjennom lek
På Vitensenteret kan du lære noe nytt hver dag i vinterferien. I tillegg til at de ordinære aktivitetene er åpne, er det også litt ekstra ferie-snacks på programmet. Slim-lab’en åpnes for eksempel for produksjon, noe som er godt nytt for de som ikke vil ha kjøkkenbordet hjemme fullt av slim. Man kan også teste Sphero, som er intet mindre enn en programmerbar robotball. Vitensenteret er åpent for lek og læring hver dag fra klokken 11 til 16.

Lag din egen kunst
Hvitt og lite fargerikt ute nå om vinteren, synes du? Inne på Sørlandets Kunstmuseum er det derimot en eksplosjon av farger! Her inviteres både barn og voksne inn for å lage sine egne, abstrakte malerier, inspirert av Weidemanns ekspresjonistiske (fint ord!) pensel. Verkstedet er åpent hver dag fra klokken 11 til 16.Båttur i stedet for skitur
Gjøre det motsatte av å dra til fjells? Dra til sjøs! Ta rutebåten ut til Bragdøya og ta en oppdagelsestur på «barnas øy» i vinterdrakt. Rutebåten går fra Lumber fire ganger hver dag fra mandag til fredag hele ferien, og koster tur/retur 25 kroner for barn og en femtilapp for voksne. Sjekk bragdoya.ning.com for rutetider.

Ut på skøyter!
Lite er mer vinterlig enn en skøytetur, og kakaoen smaker sjelden bedre enn etter noen krumspring på isen. Men vi er langt fra garanterte å få skøyteisen ferdig levert på vann og innsjøer til vinterferien. Derfor er det godt det finnes alternativer hvor banemesterne har kontroll over forholdene, uansett vær og vind. Både Idda Arena og Kompis lokker med åpen is hver dag i ferien. Sjekk åpningstider for Idda i vår opplevelseskalender. Kompis er stengt for preparering mellom 8.30 og 9 og 14.30 og 15. Ut over dette er det bare å skøyte i vei på Øvre torv! Men uansett hvor du velger å skøyte – husk hjelm!

Aktiviteter på biblioteket
Biblioteket er mer enn gode bøker. Det er også morsomme aktiviteter for barn. I vinterferien inviterer bibliotekarene til buttons- og perleverksted mandag og fredag fra klokken 12 til 15. På onsdag snurres det film i filmklubben klokken 14. Klubben er åpen for alle, og denne onsdagen er det passende nok «Karsten og Petra på vinterferie» som står på programmet. Som alt annet på biblioteket er aktivitetene gratis – hurra!


Fuglekasse-utflukt
Klar for å ta en dagstur ut av byen, og å snekre en fuglekasse i samme slengen? Sjølingstad Uldvarefabrik i Lindesnes kommune er et museum med attraksjoner og aktiviteter for hele familien. I vinterferien arrangerer de både ullverksted og fuglekasse-snekring kl. 11–15 mandag til fredag. I tillegg blir det omvisning i fabrikken samme dager klokken 13. Hva med å kombinere besøket med en frisk tur ut til Lindesnes fyr?


Dyrepark-ferie
Hvordan har dyrene i Dyreparken det i ferien, mon tro? Vinterferie i parken betyr at man bli litt bedre kjent med de som bor der, siden det er ekstra mange dyrepresentasjoner på programmet. I tillegg kan man ha det litt mer moro enn på vanlige hverdager, siden både jungelbob’n, safari-toget i Afrika og bilbanen er åpen. Og i nordisk villmark er det fyr på bålet, så ta med lunsj som kan grilles!


På brett i vinterferien?
Vil du stå på brett i vinterferien – på Lund? Bytt ut snø med kryssfiner, og bli med på Visions skateparks vinterferie-aktiviteter. De tilbyr hele dager i skatehallen fra kl. 8.30 til 15.30, med delvis voksenstyrte aktiviteter som skating, scoot, parkour, film, lek, spill og mere til. Prisen er kr. 200 per dag. Sjekk visionskatepark.no for mer info.

Surf med en lama
Aquarama drar igang sin aktivitetsleir mandag og tirsdag i vinterferien. Det er program hele dagen, og det fristes med surfebølge, hinderløype, vannleker og annen moro. Og for den som lurte; AquaLama tar ikke vinterferie! Påmeldingsfrist er 14. februar. ­Se aquarama.no for mer info/pris.

Andre Artikler