Crash-Bandicoot-N.-Sane-Trilogy-1.jpg
23. april 2019

Spilltips - Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Gjennom jungel og verdens­rommet med Crash!

Gledelig gjensyn med et viltert pungdyr fra 90-tallet.

Tekst: Jani Juhani Mattinen

Som vanlig er det ikke alltid de nyeste spillene jeg setter søkelyset på, men spill som jeg føler passer bra for Barn i Byen, og spill jeg kanskje har et personlig forhold til. Og Crash-serien er definitivt det!
Gjenutgivelsen av de første Crash Bandicoot (hva er en Bandicoot?) spillene på PS4, vekket interesse hos meg, da disse var noen av de første 3D-platformer spillene jeg prøvde selv på 90-tallet. Jeg hadde mange gode opplevelser med spillet. Dermed var gleden stor da jeg nylig fikk nyss i at disse nå faktisk er gitt ut på samtlige moderne spill-plattformer, inkludert PC!

Crash Bandicoot var nok et forsøk på å lage en spill-figur som kunne være Playstation’s svar på Sonic og selveste Mario, men selv om det litt viltre og noe rebelske pungdyret ble populært, fikk han aldri like stor anerkjennelse som sine maskot-brødre. Etterhvert spredde også spillene seg til andre plattformer enn Sony. Og som forventet fra slike maskot-serier, kom det noen Kart-Racing og mobile spill som dessverre ikke slo helt an. I senere tid har det vært ganske så stille rundt denne spill-serien.
Men nå vil jeg anbefale både nye og tidligere fans på det varmeste å kaste seg ut i eventyr med Crash ikledd oppdatert grafikk og til og med noen nye områder å bryne seg på! Det er lite som er skummelt i spillet. Din jobb er å styre Crash gjennom ulike steder, han skal gjennom jungelen, ørkenen og ut i verdensrommet. På veien møter han hindringer og fiender som han må bekjempe.
For mange foreldre vil dette spillet vekke gamle minner, og kanskje gir det en stor glede å dele opplevelsen på nytt med de håpefulle!

Jani Juhani Mattinen lagde sine første spill allerede som niåring. Han underviser i spill og 3D relaterte fag på Noroff Fagskole Stavanger.

Andre Artikler