Everything_08+©+David+OReilly+2017 kopi.jpg
27. juli 2020 Barn i Byen 20/vinter 2020

Spilltips. Spillet om alt

Hva med å brøle som en bjørn eller raute dom en ku? Her er spillet som gir nye oppdagelsesferder.

I simulasjons-spillet «Everything» begynner du som et tilfeldig vesen, alt fra en ku eller en bjørn, og i verden du befinner deg i kan du bytte mellom å være en fugl i luften til en liten bille, en plante på bakken eller noe på et subatomisk nivå. Det hele er virkelighetsbasert, men samtidig en fullstendig surrealistisk opplevelse. At dyra ikke går vanlig, men velter seg rundt i skogen på en latterlig måte forsterker bare dette.

Alt i universet er knyttet sammen
Så hvordan spiller du dette?«Everything» er strengt tatt mer en oppdagelsesferd enn et spill. Du velter deg rundt og finner andre dyr og vesen som du kan synge til. Det vil si at du rauter som en ku eller brøler som en bjørn, alt ettersom. Dette kan da skremme eller tiltrekke andre, avhengig av hva slags forhold disse dyrene har til hverandre. For det er nettopp det som er litt av poenget i det hele; at absolutt alt i vårt univers er knyttet sammen med ulike forbindelser.
Det å kunne se vårt miljø fra forskjellige perspektiv på denne måten er en gave i seg selv, og ikke minst tidsriktig.

Det hele er virkelighetsbasert, men samtidig en fullstendig surrealistisk opplevelse

Autoplay-funksjon Nå høres dette kanskje veldig komplisert og abstrakt ut, og det er ikke nødvendigvis feil. Men det hele er presentert på en slik vakker og forenklet måte at det er egentlig bare å lene seg tilbake og la seg bli dradd med på ferden. Spillet har til og med an såkalt Autoplay-funksjon, hvor spillet spiller seg selv mens du ser på. Denne kan når som helst avbrytes når du vil ha kontrollen selv.
Spillet er ganske lett å styre, selv om kanskje konsollversjonene er hakket lettere enn på tastatur. Det er en del språk i tekst og tale på engelsk, men denne gir ikke nødvendigvis uunnværlig informasjon og kan skrus av. Spillet er tillatt for alle, men det anbefales å oppleve det sammen med de aller minste, siden man kan gå seg litt bort.

Andre Artikler