1 Barn i Byen juryen 2018. Foran fra venstre Eva Helene, Lea, Auen, Emmy og Jenny. Bak fra venstre Naomi og Sondre..jpg
23. april 2019

Årets barnefilmjury

For andre år på rad skal Barn i Byens Filmpris deles ut for beste barnefilm.

 

Når Barnefilmfestivalen braker løs siste uka i april, sitter Auen, Emmy, Eva Helene, Jenny, Lea, Naomi og Sondre i salen som Barn i Byen-juryen. I løpet av festivalen skal de se metervis med film, de skal snakke om film, kanskje høylytt diskutere film, og så skal de dele ut Barn i Byens Filmpris, den gjeveste prisen av dem alle. 

 

Tekst og foto: Mette Cecilie Johansen


Å dele ut en pris for beste barnefilm er slettes ikke så uvanlig, men det er som regel voksne som bestemmer hvilken film de synes er den beste barnefilmen. Så det som gjør Barn i Byens Filmpris unik, er at det er barn som sitter i juryen. Det er de, og bare de, som bestemmer. De voksne som skal være med juryen på visninger og under diskusjonen, kommer ikke med sine meninger og skal ikke på noen måte prøve å påvirke juryen. De vil være nøytrale og stille nøytrale spørsmål som hjelper juryen å finne sin vinner. Her er det barna som tar avgjørelsen.

I forrige utgave søkte vi etter jurymedlemmer. Vi fikk inn mange flotte søknader, og det var slettes ingen lett jobb å velge ut juryen for 2018. Vi skulle gjerne ha hatt med alle som søkte, men valget falt til slutt på disse syv: Auen Elias Labdon (11), Emmy Huynh (11), Eva Helene Cameron (snart 11), Jenny Kvareng (11), Lea Regina Transeth (snart 12), Naomi Lesamana (11) og Sondre Stensland (13). Hvis du følger med på våre nettsider og Facebook under festivalen, vil du høre og se mer til denne flotte gjengen. Vinneren av Barn i Byens Filmpris kan du lese om i neste utgave som kommer i mai.

Vi gleder oss veldig til å følge Barn i Byen-juryen 2018 under Barnefilmfestivalen. Følg med på barnibyen.no


Barn i Byen takker Alex, Amelia, Elias, Frida, Marthe og Noah for jobben de gjorde i 2017 som jury og filmanmeldere. Dere var strålende og det var en sann fryd å jobbe med dere alle. Tusen takk!

2017 juryen gir stafettpinnen videre til 2018 juryen. 

Foran fra venstre: Marte, Jenny, Lea, Alex, Emmy og Auen. I midten: Eva, Amelia, Elias og Naomi. Bak fra venstre: Noah og Sondre.

Barnefilmfestivalen går av stabelen 24.–29. april.
I år fyller festivalen 21 år, og som alltid er festivalen den perfekt anledningen til å se film du kanskje vanligvis ikke ville sett. Fra morgen til kveld blir det kortfilmer, animasjonsfilmer, ukjente filmer og kassasuksesser, norske og utenlandske filmer. Billettene koster kr. 35,-Programmet for i år slippes i mars. Hele programmet vil bli lagt ut på barnibyen.no og barnefilmfestivalen.no.

Andre Artikler