Jungel_2 Maria Isabella Mayora Synnes (14 år) spiller Mowgli..jpg
17. februar 2020

Mowgli i Kongens gate

I mars settes «Jungelboka» opp på Knuden Kulturskole. Barn i Byen fikk være med på en prøve.

– Som regel setter elevene ved musikallinja Kulturskolen opp en forestilling annethvert år som appellerer til ungdom eller til barnefamilier, forteller Diana Spehar Borøy, som er avdelingsleder for scenekunst. I år er det tid for barneforestilling, og for første gang setter de opp «Jungelboken».
– Det er en fin historie, og det er spennende for elevene å få spille et dyr, sier Diana.

Jungelboken spilles i mars på Knuden Kulturskole.

Jungelboken spilles i mars på Knuden Kulturskole.

 

Tekst og foto: Mette Cecilie Johansen


Ikke Disneyversjon
Forestillingen er fritt basert på Rudyard Kiplings historie fra 1894 og handler om menneskevalpen Mowgli som vokser opp blant ulver i jungelen i India. I forestillingen treffer vi også bjørnen Baloo, panteren Bagheera, slangen Kaa og tigeren Shere Khan.
– Eggedosis, eggedosis! synger «Baloo» mens han danser rundt på scenen med kurven sin over armen og samler egg blant fuglene. Hvis du kjenner versjonen av «Jungelboken» som Disney lagde i 1967, lurer du kanskje på når i filmen «Baloo» synger en slik sang. Men dette er altså ikke Disneyversjonen. Denne versjonen fra 1989 er skrevet av Arne Lindtner Næss og Wayne McKnight med musikk av Svein Gundersen. Det var denne versjonen som ble satt opp på Chateau Neuf i 2017 til stor applaus.
Fra Chateau Neuf til Kongens gate

En tiger, en fugl og en ulv tar en pause i øvelsene.

En tiger, en fugl og en ulv tar en pause i øvelsene.

 

Når Barn i Byen er på besøk er det omkring to måneder igjen til premieren. Nå går de unge skuespillerne inn i den mest intense perioden med øvinger. Det skal det terpes så alle replikker sitter helt. Vi er imponert allerede, så det er ikke tvil om at det blir stor applaus fra publikum her også i Sigurd Lie-salen på Musikkens hus i Kongens Gate. Med seg har de 16 elevene på musikallinja et band bestående av musikere fra huset og to studenter fra Universitetet i Agder (UiA).

Skuespillerdrømmen
Maria Isabella Mayora Synnes (14 år) spiller Mowgli. Hun har spilt teater siden hun var syv år, og har allerede vært med teaterproduksjonen «Alice i Eventyrland», i TV-programmet «Lesekorpset» på NRK Super og vært med som statist i «Kong Curling». Hun flyttet til Kristiansand fra Oslo for ett år siden og begynte på Knuden da. Så fort hun var gammel nok til å gå på audition for musikal gjorde hun det, og det var da hun fikk rollen som Mowgli.
– Drømmen er jo å bli skuespiller, det er jo det jeg liker å gjøre, smiler hun. – Jeg har alltid hatt lyst til å bli skuespiller.
Hun er på god vei allerede.

En lærer å bli tålmodig som skuespiller, for en del av tiden går med til venting under prøver.
En lærer å bli tålmodig som skuespiller, for en del av tiden går med til venting under prøver.

Andre Artikler