Spilltips_1080.jpg
17. februar 2020

Spilltips

Kunsten å bygge en broDu bygger en bro. Men vil den briste eller bære når du sender bilen over? Her er spillet hvor du virkelig får testet deg som brobygger.

Tekst: Jani Juhani Mattinen

«Poly Bridge» er et spill som jeg har hatt i kikkerten lenge, spesielt etter å ha gått gjennom «World of Goo» (anmeldt i Barn i Byen nr. 9). «Poly Bridge» ser ut til å bygge litt på de samme spillmekanismene, nemlig det å konstruere bærekraftige strukturer ved å lage koblinger mellom punkt du klikker frem på skjermen. Men i motsetning til «World of Goo», må konstruksjonen her være solide nok til å tåle en bil. Her bygger du nemlig en bro som biler trygt skal kunne kjøre over.

Strukturene du bygger er fysikkbaserte, men med en del kunstnerisk frihet. Målet i spillet er bare å få bilen trygt over veien, eller båten trygt under veien. Selv om broa ramler rundt ørene på deg, trenger den bare holde akkurat lenge nok! Ved å kjapt prøve og feile på å klikke frem en bro og sende bilene over, finner du etterhvert en fungerende sammenkobling av planker, asfalt og andre byggematerialer.

Spillet er også lærerikt. For å få best mulig resultat, studerer du faktisk hvordan virkelige broer er bygd opp og prøver å rekonstruere det i spillet. Et spillelement er å lage en god bro for minst mulig ressurser, men ofte kan du bare klatte i vei med pinner og stolper til det hele holder sammen, på sett og vis. Her brister eller bærer det.

«Poly Bridge» har litt språk i form av tekst som forklarer hvordan de forskjellige verktøyene fungerer, men man forstår lett hvordan man spiller og bygger ved å bare klikke rundt og se på eksemplene. Det visuelle utrykket er artig og lekent, og det er ingenting som er skummelt. Det er ofte like moro når det hele brister, som når man vinner. Dette gjør spillet like gøy å se på som å spille selv. Selv om «Poly Bridge» er anbefalt for alle aldersgrupper, trenger nok de minste litt hjelp til å først komme i gang.

Jo, lenger ut i spillet du kommer, jo mer kaotisk kan det bli, og etter hvert lager du hopp, ramper, vipper og annet for å sende bilene over båter og under luftballonger til den andre siden.

Fantastisk moro!


Jani Juhani Mattinen lagde sine første spill allerede som niåring. Han under­viser i spill og 3D relaterte fag på Noroff Fag­skole Stavanger. Hans personlige mål er å prøve å introdusere spillmekanikk og spilling til andre områder av livet, som læring, trening, rehabilitering og mestring. Og selvsagt for å ha det gøy!

Andre Artikler