Ut av byen Best_Lindesnes fyr. Foto- Fyrvokter Rolf Dybvig.jpg
23. april 2019 Publisert første gang i Barn i Byen – Kristiansand nr. 4/2016

6 ut av byen-tips

Det er mye spennende å finne på utenfor Kristiansands grenser i sommerferien.

1. Lindesnes Fyr – Norges Sør Kapp
Norges første fyrlys ble faktisk tent på Lindesnes 27. februar 1656. Du kan klatre opp til toppen av fyret, kjenne vinden i håret og spise brød lagd med tang i kafeen etterpå. Fra 19. juni til 14. august er det åpent hver dag fra kl. 10-20.
www.lindesnesfyr.no

2. Barnas Dyrepark
På veien ut til Lindesnes fyr kan du stoppe og ta en liten pause på Barnas Dyrepark. Der møter du geiter, katter og alpakkaer. Fra 15. juni til 15. august er det åpent alle dager.
www.barnasdyrepark.no

3. Mineralparken
På Mineralparken er de rett og slett steingale. Her kan du besøke en imponerende utstilling med 1200 steiner og mineraler, inne i fjellet. Du kan lage ditt eget smykke på smykkeverksted og masse andre aktiviteter. Visste du forresten at millioner mennesker har stein fra Evje i munnen?
www.mineralparken.no

4. Klatreskogen
Her kan du klatre høyt oppi trærene og suse over Otra med en zipliner. Klatreskogen har Junior Park for de minste (de over 100 cm) og Grand Park for de større. Det høyeste punktet på Junior Park er 5.8 meter og på Grand Park er det 8,4 meter. Klatreskogen og Mineralparken er naboer. Fra midten av juni til midten av august er det åpent hver dag fra 10.30. www.klatreskogen.no

5. Troll Aktiv
Glad i fart og moro? På Troll Aktiv kan du rafte på Otra. De tilbyr rafting for de over 12 og familierafting for de som er mellom 6 og 12 år. Troll Aktiv ble etablert i 1994 og er et av landets eldste raftingsentre. I tillegg til andre aktiviteter har Troll Aktiv også kajakkskole for 6–12-åringer i juni–august.
www.trollaktiv.no

6. Arendal Vitensenter
Vitensenter for små og store utforskere er vel verdt et besøk. Her kan du løpe i et hamsterhjul, ta en søppelquiz og se hvordan hjertet ditt pumper blod. Vitensenteret er åpent hele sommeren og arrangerer Viten-Klubb.
www.vitensor.no 


Andre Artikler