BiB_1_Skattejakt_P1010931.jpg
23. april 2019 Først publisert i Barn i Byen – Kristiansand nr. 1/2015

Skattejakt på Odderøya

En tur til Odderøya engasjerer hele familien. Her kan du kjøpe vafler og kaffe og nyte utsikten over havet. Når du i tillegg kan lete etter en geocach på den historiske øya, gjør Odderøya til den perfekte søndagsturen.

Tekst & foto: Elisabeth Iglebæk Høibo, trebarnsmamma og turist i egen by

Kun fem minutter unna sentrum finner du merkede turstier, nydelig utsikt, gallerier og en hyggelig kafé. Sommerstid er det perfekt å bade her. Nærheten til byen, havet og naturopplevelsen er viktig, derfor er Odderøya blitt et sted jeg ofte tar med meg familien på tur. Når jeg forteller mine tre barn at søndagsturen går til Odderøya, får jeg alltid et jublende svar tilbake: VAFFEL!


Foto: Kun fem minutter unna sentrum, finner du et perfekt utfluktsted; Odderøya. 

En cach
Nå kan du gjøre søndagsturen til Odderøya ekstra spennende med geocaching. Har du ikke begynt med den populære aktiviteten ennå, er det på tide. Geocaching er en skattejakt der du skal finne skatten ved hjelp av mobilen din. En cach/skatt skal aldri være gravd ned, men den ligger gjerne gjemt bak noe, under noe, oppe i et tre eller et annet lurt sted. Så det gjelder å være våken. På Odderøya finnes det 12 cacher (april 2015). Geocaching tar deg garantert til et sted du aldri har vært, og det finnes nok av cacher/skatter overalt. På nettsiden geocaching.com finner du et oversiktlig kart over alle skatter i ditt nærområde, og det kommer stadig nye.

Når jeg forteller mine tre barn at søndagsturen går til Odderøya, får jeg alltid et jublende svar tilbake: VAFFEL! 

Slik kommer du i gang: 
Last ned appen «Geocaching» til smarttelefon din og registrer deg på geocaching.com. Peil inn den cashen du vil finne og begynn letingen. Når du er 10–15 meter fra skatten, legger du ned telefonen og leter med øyne og hender. Blir det vanskelig, sjekker du hint som ligger på hver cash på appen på telefonen. Skatten kan være alt fra en boks til en liten hylse eller noe annet lite. Når du har funnet skatten, logger du det du har funnet i boka som ligger i cachen. Deretter loggfører du funnet på appen.

Geocaching tar deg garantert til et sted du aldri har vært.

Enkelte cacher inneholder en liten ting som du kan ta med deg. Men da er det viktig at du også legger oppi en liten ting til neste person som kommer. Etter at dere har funnet et par poster, er det perfekt å avslutte turen med en vaffel på kafeen på Vaktmannsboligen ytterst på øya. Husk å ta med kontanter, kafeen på Odderøya tar ikke kort. 


Foto: Geocaching-gjengen tar en pause på Odderøya. 

Lykke til med skattejakten som engasjerer hele familien – og god tur!


Andre Artikler