Spilltips_67_4_RocketLeague1.jpg
23. april 2019 Publisert første gang i Barn i Byen – Bergen nr. 67/2016

Spilltips! Bil-ball

Selv om jeg verken er interessert i biler eller fotball, så falt dette dataspillet i smak.

Spilltips av Jani Juhani Mattinen

En tid tilbake ble spillet «Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars!» utgitt av Californiabaserte Psyonix, som hadde et konsept som fikk meg til å heve et øyebryn: To mål, to lag og en ball. Bare at spillerne sitter i biler!

Dette spillet måtte så klart bare prøves!

Dessverre viste spillet seg å være kun en artig idé og like forglemmelig som navnet var langt. Mye virket litt uferdig og mer som en kuriositet enn en fullverdig spillopplevelse. Psyonix gikk i tenkeboksen og etter noen år gjenoppstod plutselig bil-ball konseptet i ny drakt og med nytt navn, nemlig det mer fordøyelige «Rocket League». Etter å ha hørt mer om spillet og mye bra, ga jeg det omsider en ny sjanse. Det er jeg glad for!

Saken fortsetter under illustrasjonen. 

Det var ikke bare selve tittelen på spillet som var blitt strammet opp og finpusset. Borte var løse kontroller og tilfeldig spill-følelse. Nå virket det som om man hadde faktisk en del ball-kontroll, selv om man racer rundt på banen bokstavelig talt i rakettfart og prøver å dytte ballen i motstanderens mål. Forøvrig er reglene som forventet.

Spillet kan spilles alene, men lik den opprinnelige sporten, er det mest gøy som et lagspill. Opptil 4 spillere kan dele skjermen lokalt, eller du kan spille over internett med hele lag. Man kan også bare tullespille eller være mer strategisk med faste posisjoner. En dedikert målvakt er for eksempel ikke dumt, men uten dommer på banen må folk utøve god sportslighet på egenhånd.

Med rakettkraft suser man rundt i høy hastighet, og dette tillater også bilene å gjøre et hopp for å fange den forvokste ballen i lufta for de mest spektakulære triksemål. Med litt øvelse får du fort styring på bilen og triksene, men noen selvmål blir det nok i starten! Det kan høres litt brutalt ut, men det hele er gjort med en morsom tone. Hverken bil eller bane kan ta skade og selv om man kan dulte hverandre vekk, så handler ikke spillet om å kræsje i eller ødelegge hverandres kjøretøy.

Jeg må innrømme at jeg ikke selv er spesielt interessert i hverken biler eller fotball, men dette spillet falt i smak. Spillet har vunnet en rekke priser, deriblant en rekke «beste sportspill» i 2015.

 

Andre Artikler