BiB_1_Fiske_Bilde 2.jpg
23. april 2019 Publisert første gang i Barn i Byen - Kristiansand nr. 1/2015

Steins «hemmelige» fiskested

En tur med fiskestang sammen med barn er en fin opplevelse, selv om du ikke alltid kommer hjem med fangst.

Fisketips av Stein Grønberg

Det finnes uendelige muligheter for sjøfiske rundt Kristiansand. Uansett hvor du måtte bo i og rundt byen, så har du trolig gangavstand til bra fiskeplasser. Skulle jeg likevel komme med et tips på fiskeplass, må det bli Helleviga Friområde på Langenes.

Uansett hvor du måtte bo i og rundt byen, så har du trolig gang­avstand til bra fiskeplasser 

Helleviga ble i 1999 kåret til Årets Friluftsområde. Her kan dere fiske etter flere arter, som sjøørret, torsk, sei, lyr, makrell, leppefisk og flyndre. Jeg har selv fisket mye sjøørret her, og husker spesielt en fin fangst en tidlig vårdag med to pene sjøørreter på ett kast. Jeg fisket med to fluer på fortommen, og var ikke klar over at det var to fisk før den første var i ferd med å landes.

Donestranda kalles svabergene ut mot åpent hav. Dette er stedet du skal fiske i sommerhalvåret. Vanskelig bunn gjør at du bør fiske høyt i vannet etter stimfisk som sei, lyr og makrell. Yttersiden av Helleviga er også et bra sted for sjøørretfiske om sommeren. Ønsker du derimot å fiske torsk og flyndre, bør du bevege deg innover i bukta mot huset i Helleviga. Her er bunnforholdene greie og du kan trygt la sluken subbe bunnen. Vil du prøve deg på bergylt, som jo er en sterk fisk, er odden ytterst i bukta verdt å teste.

Helleviga er dessuten et nydelig turområde med skau, svaberg og topper med utsikt til Søgne og Flekkerøya. Her kan du kombinere fisking, tur med nistepakke og kanskje kakao.

Et lite fisketips for makrellen: Prøv en sildeliknende sluk på 20–30g og knytt to eller tre sorte kroker uten agn på lina foran sluken – garantert fangst!

Skitt fiske!Andre Artikler