IMG_7685 2.JPG
23. april 2019 Tekst og foto: Martin Granum

Tåler Kompis varmen?

Betyr rekordvarme i februar og smeltevann på isen at Kompis må stenge?

Isbanen på torvet har tilført byen vinteridyll, kalde tær og kakao-sug de siste månedene. Men plutselig var den omkranset av t-skjorter på vift, soft-is og sommerstemning. Onsdag morgen traff Barn i Byen en spent ansatt i parkvesenet på prepareringsmaskinen.

Nils Håvard Stokke kan fortelle at dette er første gang Kompis har blitt utsatt for slike temperaturer, og at de har fulgt isen med stor spenning de siste dagene.

For om isen skulle smelte ned, så er sesongen over.

Stokke forteller nemlig om at det er en for tidskrevende prosess å eventuelt måtte bygge den opp igjen. Men han kan fortelle at skøyteglade Kristiansandere kan senke skuldrene:

– Isen er robust, og ser ut til å tåle dette, opplyser han med et smil om munnen. 

– Det er heldigvis ingen ting som tyder på at den vil smelte ned slik det ser ut nå.

I tillegg til et godt kjøleanlegg, opplyser Stokke at kalde netter også spiller på lag med Kompis, og at det per i dag ser ut til at isen kan brukes frem til i midten av mars. Da er isen planlagt tatt ned for å etterhvert gjøre plass til andre arrangementer på torvet. Barn i byen vil informere på nettside og på Facebook når eksakt dato for sesongavslutning kommer.

På spørsmål om smeltevannet som legger seg på toppen av isen disse varme dagene, svarer Stokke i Parkvesenet at dette ikke er noe å være redd for, og at banen likevel kan brukes. 

Så da er det bare å ta turen til byen med skøyter og tørt tøy under armen i sommervarmen!


Les også: Lån skøyter gratis ved Kompis isbane

Skøyter under stabile forhold: Ishallen på Idda Arena har helgeåpent

Se vår videoreportasje fra Kompis:

Andre Artikler