Arrangement

SKAPIA DAG 2 2000px_Jonathan-Vivaas-Kise_crop-kopi.jpg

SKAPIA – en festkonsert!

Kom og opplev barnlig og ungdommelig kreativitet og skaperkraft når vinnerne av komposisjonskonkurransene Luddifoni og Kompofoni avsløres under festkonserten SKAPIA!

I regi av Skapia har barne- og ungdomsskoleelever fra hele landet blitt oppfordret til å komponere og sende inn musikken sin til de nasjonale konkurransene Veslefrikk og U-trykk. To nasjonale vinnere er kåret av en jury bestående av profesjonelle komponister og musikere. Men ikke nok med det! For første gang har bidrag fra Bergen Kommune og Vestland kunnet kjempe om seieren i to regionale konkurranser for henholdsvis barnetrinn og ungdomstrinn, Luddifoni og Kompofoni!

Vi inviterer til en feiring av barns og ungdoms iboende skaperkraft, og de mange flotte bidragene til konkurransen. Orkesteret vil spille musikk fra tidligere vinnere av Veslefrikk, samt medleyer av musikk skrevet av årets finalister i kombinasjon med evigunge musikkstykker mange har et forhold til. Til slutt vil vinnerne av Luddifoni og Kompofoni avsløres og urfremføre verkene sine sammen med Bergen Filharmoniske Orkester!

Dette blir en skikkelig festkonsert som du ikke må gå glipp av! For hvem vet – kanskje årets vinnere står bak den neste Für Elise?

MEDVIRKENDE
Ingunn Korsgård Hagen, dirigent
Ingeborg Ekeland, konferansier
Eduardo Andersen, prisutdeler
Bergen Filharmoniske Orkester

PROGRAM
Dmitri Sjostakovitsj: Festivalovertyre
Musikk av regionale finalister Luddifoni
Musikk av nasjonale finalister Kompofoni
Maurice Ravel: Bolero
Veslefrikk-fanfare etter tema av elever på Bekkelaget skole, 2018
Vinner av Luddifoni
Vinner av Kompofoni

SKAPIA & VEIEN TIL SCENEN
Stiftelsen Skapia oppfordrer og utfordrer elever fra hele landet til å komponere sine egne musikkverk.
Gjennom lærerkurs får lærere og elever innblikk i ulike komposisjonsmetoder som er nyttige verktøy i prosessen.

Når elevene er fornøyde med verket sitt, sender de musikken av gårde til en nasjonal jury som består av profesjonelle komponister og musikere.

Alle som deltar får en skriftlig tilbakemelding fra juryen, men kun noen heldige få får fremføre musikken sin med Kringkastingsorkesteret eller Bergen Filharmoniske Orkester!

 

Forum Scene torsdag 11. mai kl. 18.00
Billetter: kr. 100

Foto: Skapia / Jonathan Vivås Kise