Arrangement

HansGretePlakat_Oseana-kopi.jpg

Hans & Grete

Humperdincks verdenskjente eventyropera i fantasifull forestilling for voksne og barn.

Hans og Grete er et eventyr fra brødrene Grimms samling og et av de mest kjente i vestlig kultur. Engelbert Humperdincks opera er basert på eventyret og regnes som historiens mest populære barneopera.

Bergen Nasjonale Opera har skapt en helt ny og fantasifull produksjon som skal ut på vestlandsturne høsten 2017. Fem sangere skal sammen med barn fra lokale skoler opptre på åtte spillesteder på Vestlandet. Med innovative visuelle effekter og virtuost klaverakkompagnement, kan du forvente en spennende forestilling der Hans og Grete settes på prøve av uventede farer og en skummel heks!

 

Regissør James Bonas er kjent for sitt svært fantasifulle arbeid for barn og unge. Elizabeth Gimmestad har rollen som Grete og Rita Therese Ziem synger rollen som Hans.

 

Engelbert Humperdinck / Musikk 
Adelheid Wette / Libretto, oversatt til norsk av Gunnar Bergstrøm
James Bonas / Regi 
Tom Paris / Scenografi og kostyme 
Stephen Higgins / Musikalsk leder
Rita Therese Ziem / Hans 
Elisabeth Gimmestad / Grete 
Halvor Festervoll Melien / Faren 
Ingunn Kilen / Moren og heksen 
Hilde Annine Hasselberg / Jon Blund og Duggfe

 

Elever fra skoler der Hans og Grete settes opp medvirker i forestillingen: Os Barneskule, Hystad skule på Stord, Steinerskolen i Bergen, Gullfjordungen skule på Voss, Førde Barneskule, Hognestad skule på Bryne og Undarheim skule på Husnes. 

 

Anbefalt fra 8 år

Opera i 2 akter 
Varer i 1 time og 20 min uten pause 
Synges på norsk

Spillesteder: Os 22.10, Førde 24.10., Voss 26.10., Nesttun 27.10., Sola 31.10., Bryne 1.11., Leirvik 2.11. og Husnes 3.11.

Mer info om forestillingen og billettbestilling her.