Arrangement

Kikis budservice-kopi.jpg

Studio Ghibli retrospektiv

Fra juni og ut året viser Cinemateket 15 filmer fra Studio Ghibli, den ene mer enestående enn den andre. Studio Ghibli er verdens fremste leverandør av animasjonskunst, og vi mener at de simpelthen er de beste på å lage barne- og familiefilm. Dette er fanskaren i Norge også enige i, og det er fantastisk å se hvordan kinosalene fylles opp av både barn og voksne hver gang vi viser en Studio Ghibli-film.

Alle filmene kommer fra filmdistributøren Arthaus, som har tilgang til hele Studio Ghiblis katalog. Filmene vises på deres opprinnelige språk (japansk), med unntak av de vi viser under serien Cinemateket junior, som blir i norsk-dubbet versjon. Sammen med Arthaus vil vi gjøre filmene tilgjengelige for en ny generasjon Ghibli-fans, så vel som å gi den allerede dedikerte fansen en mulighet til å flykte inn i disse magiske verdenene igjen.

Hva er det med Studio Ghibli som er så fantastisk? Gang på gang leverer de filmer som trollbinder både store og små, med vakker animasjon, både skumle og morsomme rollefigurer, følelsesladde temaer og rett og slett en magisk verden hvor alt er mulig. Filmene er som kunstverk, ikke bare på grunn av de uimotståelige tegningene, men fordi de formidler dype budskap som for eksempel krig og samhørighet, men sett gjennom et barns øyne. Studio Ghibli tar vare på barnets filosofiske og fantasifulle blikk på verden, og det er det som gjør at disse merkelige, oppsiktsvekkende og vidunderlige filmene treffer folk i alle aldre.

Cinemateket gleder seg til å kunne vise 15 Studio Ghibli-filmer som alle har satt tydelige spor i filmhistorien, og som vil sette tydelige spor i publikum.

I juni viser vi disse:

Nausicaä – prinsessen fra vindens dal 1. juni kl. 18 og 6. juni kl. 14
Kikis budservice 23. juni kl 18 og 27. juni kl. 17
Chihiro og heksene 24. juni kl 20:30 og 29. juni kl. 18
Min nabo Totoro 16. juni kl. 18 og 20. juni kl. 14

Kr 90.