image0.jpg
29. juni 2022 Første gang publisert i Barn i Byen nr. 97 sommeren 2022

Natten i Konglen

Konglen er en kjempestilig overnattingshytte, som svever midt mellom trærne i enden av leke­plassen på Fløyen. En sommerdag i april (!) var vi så heldige å få låne den.

Barn i Byen juniorer: Moa og Molly Eklund Kjellberg  Foto: Gunn Breisnes

Medbrakt mat, ubegrenset zipline og geiter
Vi startet etter skoletid. Det er ikke mulig å tilberede noe mat i Konglen, så vi tok middagen med oss i sekken. Ved Fløysletten er det fine og trygge grillplasser, der lagde vi oss en digg burger.  


Foto: Supert å ha lekeplassen helt for seg selv!  

Det er alltid mye gøy å gjøre på Fløyen. Og spesielt gøy er det å få være på lekeplassen når det er så sent at det ikke er noen andre der. Da kunne vi kjøre ziplinen i skogen så mye vi ville! Det var også veldig koselig å leke med geitene. 

Stjernehimmel fra en gyngende seilbåt
Da vi hadde lekt fra oss, var det veldig fint å komme inn i en ren og pen hytte, med koselige lys og masse kjekke spill. Her er det god plass til en voksen og to store barn. Det er også flott utsikt, både mot fjell og geiter. 
Det er herlig å sitte i tretoppen og gynge som en seilbåt. Kanskje det var det snekker Ole Iden, som har bygget hytten, tenkte på. Vi vet nemlig at han er også er glad i å bygge båter. 

-Det er herlig å sitte i tretoppen og gynge som en seilbåt.


Foto: Det er kult å legge seg og se opp i tretoppene gjennom takvinduet.

Konglen beveger seg etter vær og vind, men da vi var der var det bare oss selv som lagde vuggingen. Det er spennende å sitte ut over kvelden og se på geitene som leker. Vi kunne observere dem hele kvelden fra utkikks-konglen vår. De er super-søte og morsomme dyr. Vi fikk også med oss en knallrød solnedgang over verdens vakreste by. Og aller best likte vi takvinduet, som denne flotte kvelden kunne by på en glitrende stjernehimmel.


Foto: Kjekt å se hva geitene holder på med når de tror de er alene.  

Tommel opp!
I Konglen kan du virkelig finne roen og få en unik naturopplevelse på byfjellet! Vi håper så mange som mulig får anledning til å overnatte her, og vi kan også anbefale Tubakuba, ett konglekast lenger borte. 

Tusen takk for en flott opplevelse!Foto: To spente juniorreportere ankommen konglen.  

Andre Artikler