10 flotte parker

Byens 10 flotteste parker

Ingenting er bedre enn å slå seg ned på en grønn gressmatte, studere skyer og mennesker og la tiden bare forsvinne. Byen vår har mange fine parker, både til avslapning, lesning, lek og spill – hele året.  

1. NYGÅRDSPARKEN  
I Nygårdsparken venter et opplevelseseldorado med lekeapparater, klatring, trampoliner, 
flunkende ny klatretunnel (bildet) som er Nord-Europas lengste! Kafeen i Nygårdsparken, serverer mat fra hele verden. 

2. PARKEN TIL GAMLE BERGEN
Slengdisse, utsikt, benker, ender å mate, gressplen omgitt av historiske kulisser – perfekt for et utfluktsmål for hele familien. Alltid gratis inngang til museets utendørområde.
(Husk at om sommeren kan du ankomme parken også via sjøveien med Beffen og nyte et historisk sjøbad). 
3. Muséhagen 
Opplev en botanisk hage midt i byen. Grønne glessplener og godt med benker – perfekt for et nistestopp. Selv om hagen er liten, er det plass til kjøkkenhage, utall av blomsterbed, fjellhage og steinhage, vannhage med tre dammer og et lite viktoriahus og 100 trær!
Gratis inngang. Parken ligger ved Universitetsmuseet (Dyremuseet) på Høyden.  


4. PARKEN TIL HORDAMUSEET 
Uteområdet til Hordamuseet er gratis å besøke. Opplev de gamle trehusene og skolehuset med utsikt til Fanafjorden. Finn spor etter folk fra fortiden.

5. PARKEN TIL HARALD SÆVERUD 
Harald Sæverud er en av Norges fremste komponister. Han sa selv at hans musikk kom fra jorden, og landskapet på Siljustøl var hans største inspirasjonskilde. Den 176 mål store tomten er i dag et nettverk av stier og turveier. Parken er åpen for alle og gratis. 


Foto: Parken til Siljustøl museum. 

6. NORDNESPARKEN 

Parken med majestetiske løvtrær, totempåle, lekeplass og en nyrenovert ballastbrygge med tilgang til sjøen og utsikt over Vågen. Parken ble anlagt allerede i 1888. Parken er en opplevelse å besøke, uansett årstid. Nordnes sjøbad sitt 25 meter lange oppvarmede saltvannsbasseng, finner du også her på pynten av Nordnes. 

7. PARKEN PÅ LYRENESET 
Dette er parken som fikk landskapsarkitektpris i 2019. Den er ikke stor, men rommer alt du trenger av stier, trær, benker, utsiktspunkt, slengdisser, kokonger og bademuligheter. Parken ligger ytterst på Nygårdsviken på Laksevåg. Gratis adgang. 


Foto: Lyreneset på Laksevåg. 

8. PARKEN TIL ALVØEN MUSEUM
Opplev et av Norges eldste industrimiljøer. Selv om Alvøen Hovedbygning er midler­tidig stengt, er den intime hagen åpen med benker, stier og et kinesisk-inspirert lysthus. Her trer du inn en lysthage akkurat som den så ut på 1930-tallet. Like ved er det badeviker, sandvolleyballbane, ride­bane og gamle historiske trehus.

9. LEAPARKEN 
Kanskje en av byens best bevarte park-hemmeligheter?
I 2019 ble Leaparken på Minde (Finnbergåsen) oppgradert med benker, nye gangveier, utendørsgriller, aktivitetsplass og apparater for lek og trening. Øverst i parken troner Lea Hall som ligner et ekte slott. Vi anbefaler turen!


10. BYPARKEN 
Byens stolthet med sprutende fontener, utendørs musikkinstrumenter, benker, kirsebærtrær, grønne plener og skulpturer og utendørs kunstverk. 

Flere forslag til aktiviteter