10 gratis sommeropplevelser

10 gratis sommeropplevelser

Hva skal dere finne på i sommer? Her er tips til gratis opplevelser for alle. 

1. Destinasjon Fløyen 

Hvor kan du klatre, bestige høye tårn, grille, leke og få nærkontakt med sauer med utsikt til hele byen? På toppen av Fløyen venter et hav av gratisopplevelser – her flyr sommertimene fort. 

Bli også med på hyttejakt-konkurranse og let etter natursti-post. 

Mer info: www.floyen.no

Foto: Sommerlykke på toppen av Fløyen. Foto: Fløyen. 

2. Aktiv på Fysak 

Fysak på Melkeplassen har Norges største innendørs parkouranlegg. Her kan du også utfolde deg i dansesalen, på turngulvet, tumblingbanen og i treningsapparatene – eller kanskje du vil teste skateformen?  

Les om da Barn i Byen besøkte Fysak Melkeplassen: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/april-juni-2019/nyhet-fysak-paa-laksevaag

Sommeråpningstider fra 5. juli: 11.30–19. 

Se mer info og åpningstider: https://fysakbergen.no/


Foto: På Melkeplassen venter et luftig innendørs parkouranlegg. Foto: Siri Breistein. 

3. Kanopadling på Skomakerdiket 

I hele sommer kan du nyte livet fra en kano på Skomakerdiket. Gratis kanoutleie mandag til fredag kl. 11–16 fra 25. juni til 15. august. 

For tips til flere steder med gratis kanoutleie i sommer: www.barnibyen.no/bergen/forslag-til-aktivitet/6-steder-med-gratis-kanoutleie/

Saken fortsetter under bildet


Foto: På Skomakerdiket kan du padle deg gjennom sommeren. Foto: Fløibanen. 

5. Sommerles 

Kanskje du vil bruke feriedager på å låne deg en bok og sette deg i skyggen av et træ eller en plass i hengekøyen? Og bare la timene forsvinne i selskap med en god leseopplevelse.  

Leser du høyt for barna dine, venter gevinster: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/april-juni-2019/les-hoeyt-for-meg


Hovedbiblioteket er sommeråpent frem til 7. august: mandag–torsdag: 10-18, fredag: 10–16, lørdag 10–15. 
Også bibliotekene i bydelene er åpne gjennom sommeren. Se sommertidene: https://bergenbibliotek.no/bibliotekene

Saken fortsetter under bildet. 


Foto: På biblioteket møter du hyggelige bibliotekarer som gjerne gir tips til sommerboken. Foto: Tove K. Breistein. 

6. Bytur i ukjent terreng

Bli turist i egen by og oppdag byens trange smug, allmenninger, byrom, trapper, historiske plasser, parker, strandliv og torg. Ta omveier du ikke pleier, besøk bydeler som du ikke vanligvis farter i – og bli en byoppdager. 

Les også! Fergetur fra midt i byen: www.barnibyen.no/bergen/forslag-til-aktivitet/3-tips-til-kortreist-baattur/

Saken fortsetter under bildet


Foto: Barnevennlig på Bryggen. Her finner du ett av byens fineste piazza. Foto: Siri Breistein

7. Park-tour 

Nordnesparken, Nygårdsparken, Leaparken (som er blitt oppgradert), Gamlehaugen ...  Parkene i byen vår byr på kongelige utsiktspunkter, vakre fonter, majestetiske trær, grønne gressplener, griller og flere av dem, som Nygårdsparken, har også lekeplasser som hele familien kan boltre seg på. 

Les mer! 
Nygårdsparken er det perfekte stedet for barnefamilier: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/august-2017/naa-blir-det-lek-i-nygaardsparken


Saken fortsetter under bildet. 


Foto: Stemningsfullt i Nygårdsparken, også om sommeren. Foto: Tove K. Breistein 

8. Museumstur 

De aller fleste museene har gratis adgang for barn. På Norges Fiskerimuseum kan du både ro deg en tur, gå på jakt etter Silja Sild, ta en selfish og prøve lykken i fiskedammen. 

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Fiskelykke på Norges Fiskerimuseum. Foto: Tove K. Breistein

9. Ta på stolpejakt-safari 

Last ned «Stolpejak»-appen og jakt etter stolper i både sentrum og bydelene, på bakkenivå og fjelltopper. Det finnes grønne stolper (veldig tilgjengelige stolper som kan nås med barnevogn og rullestol). Blå stolper er også enklere å finne, mens de svarte stolpene er litt mer utfordrende. Jakten etter stolper, vil garantert føre deg også ut i litt mer ukjent terreng. Stolpejakt er perfekt sommeraktivitet for hele familien. Hvem finner flest stolper i sommer? 

Se mer info: www.stolpejakten.no 

Også Vilvite har nå i samarbeid med Varegg plassert stolper i terrenget i sentrum. 
Se mer info: www.vilvite.no

10. Grønne by-opplevelser 

Pakk med deg en matpakke og gå på lekeplass-jakt i byen. Selv om byen fremdeles mangler synlige lekeplasser midt i sentrum, er det flere som ikke ligger mange skrittene ut av byen med blant annet trampoliner, klatrevegger og biehotell. I Fyllingsdalen venter et stort område med frisbee-golf bane. Ta med deg en frisbee og noen venner eller familie og test frisbee-formen. 
Eller sjekk ut det nye friluftsområde på Lyreneset på Laksevåg. 


Foto: Finn roen i en hengestol på Lyreneset. Foto: Siri Breistein

For tips om lekeplassene, se vår oversikt: 

Eller ta på botaniske oppdagelser. I Musehagen til Universitetsmuseet på Nygårdshøyden venter grønne plener på å bli tatt i bruk. Slå deg ned under de mer enn hundre år gamle trærne og nyt et blomstrende liv midt i byen. 

Tar du litt ut av byen, er Arboretet stedet for deg som liker både blomster og badeliv. Her må du huske å ta med deg badebuksen og bøtte og spade, for på Milde venter de fineste badeviker. Vil du studere krabbeliv, så er Sandholna stedet. Ta med te på termos og få en eksotisk følelse i den vakre japanske hagen. 


Foto: Få sommerstemningen i Botanisk hage på Nygårdshøyden. Skinner solen, så er det et perfekt pikniksted. Foto: Siri Breistein

Flere forslag til aktiviteter