Topp 10 inne- og uteaktiviteter

Topp 10 inne og utekreativiteter

Sol, frisk luft og fysisk aktivitet er viktig for den fysiske og mentale helsen, - dette vet da alle! Men man behøver ikke å tråkke oppi fjellskoene, spenne på seg skiene, dra kjelken opp de bratteste bakkene eller beseire en liten fjelltopp hver eneste gang? Heller trenger man ikke å bake til den store gullmedaljen, eller brette- klippe- sage-lime utover hele stuen...

Hvorfor ikke ta en pause fra gode gamle rutiner og prøve noe nytt?
Det finnes faktisk flere måter å holde seg i lokomosjon på, og Barn i Byen vet hvordan!:


TOPP 5 VINTERAKTIVITETER UTE

1- Vintercamping med familien, inklusiv innføring i overlevelsesteknikk 
Slå opp et telt i hagen, i skogen eller på et fjell. På forhånd har dere selvfølgelig laget en skikkelig pakkeliste med alt det nødvendige som sørger for topp stemning og plettfri vandel gjennom natten!

2- Snøskulpturkonkurranse
Fyll store bøtter med vann og la dem stå over natten. Når de er helt gjennomfrosne, lirk isklumpene ut og la alle få hver sin- til maksimal kreativ utfoldelse! Her kan dere benytte dere av små hageredskaper som spade, hakke, rive, skrape, spatel osv... til å skjære og forme isklumpene.

3- Stjerneskuing med soundtrack
Pakk dere inn i varme klær, ta på hodelykt og let etter en skjermet og rolig plass der dere kan rulle ut liggeunderlag og annet mykt å ligge oppå. Slå av lysene, ligg tett inntil hverandre og se opp. ( Er dere familie og i samme kohort, så er det lov! ) Bli enig om en magisk låt som stjernehimmelen fortjener. Spill av, og se om stjernene danser til musikken.

4- Snøballkrig med familien
Bygg et fort eller to eller flere. Sørg for store hauger med snøballer og kast i vei!
På forhånd bør dere bli enig om kasteregler (ikke sikte på ansiktet, under beltestedet osv.... ), og aller viktigst!: Ha på hjelm og beskyttelsesbriller!

5- Mysteriemåking
Hva kan være mer hyggelig enn å overraske noen med ferdigmåkt oppkjørsel, portvei eller uteplass? Få med hele familien ut på en vennlig snikemåking på kvelden eller på dagtid, men helst når vedkommende ikke er hjemme!

TOPP 5 VINTERKREATIVITETER HJEMME

1- Ryddesjau
Få med hele familien på ryddesjau, rensk ut klær og ting fra skuffer og skap som man ikke lenger bruker og doner dem til veldedighet.

2- Middagssving
Lag mat med hver familiemedlem som alle hver har ansvar for egen rett. På den måten får man også litt alenetid med vedkommende før man blir alle sammen til bords. (Det er ganske hyggelig!)

3- Lære et nytt håndverk 
Gå skikkelig inn for å lære noe helt nytt i dag! Er det noe familien ikke har prøvd ut før, bygget, skapt, sydd eller snekret? Bli enig om et prosjekt og gjennomfør det!

4- Syden i stuen
Sett av en hel dag. Bestem dere hvor dere vil reise. Skaff dere ting og utstyr for å bringe frem stemningen dere får dersom dere reiste dit på ordentlig. Flytt vekk møbler fra stuen og fyll rommet med grønne planter, oppblåste bademadrasser, badeleker, strandstol, piknikpledd og kurver med frukt, strandmat og paraplydrinker osv ... Det skader ikke å ha lyden av bølgesus eller svaiende palmer i bakgrunnen. Skru opp varmen og sprad rundt i badetøy og flipflopper.

5- Jane Fonda i stuen! (eller ikke...) 
Bytt om å velge hjemmetreningsvideoer på nett som dere kan gjøre sammen som en familie. Alle må være med!

 

 

Flere forslag til aktiviteter