Syng 2 stående plakat.jpg
10. januar 2022

Dette gleder vi oss til i 2022

Nye bøker og filmer, jubileumskonsert og nysgjerrige tigerunger. Dette og mer til kan du glede deg til i 2022 forteller biblioteket, kinoen, Dyreparken og Kilden.

 

Biblioteket
Hilde Irene Tveit, barne- og ungdomsavdelingen

Grisaldo

Jeg gleder meg til ny bok i serien om reven og grisungen av Bjørn F. Rørvik. I den 14. boka om de to vennene blir det helt sikkert mer sprø moro og en god dose med fotball. Passer for barn 5-9år

Amuletten 9

Amulettenserien nærmer seg slutten og jeg venter spent på det som kanskje blir siste bok i fantasyserien. Tegneseriens 8 første bøker fenger barn i alle aldre, med flotte tegninger og fartsfylt historie om barn i kamp mot onde krefter. Boka passer for 9-12 år.

Sommeren alt skjedde
Det blir spennende å lese Iben Akerlies nye bok «Sommeren alt skjedde» Hun har tidligere skrevet bøkene «Lars er lol» og «Kjempefesten» som jeg likte godt og som er mye lånt ut på biblioteket. Tenker dette blir en fin bok å ta med i ferien for de som er 10-13 år.

For arrangementer og boktips, se bibliotekets hjemmeside

 

 

Kristiansand kino
Susanne Lynne

Lise & Snøpels – Venner for alltid
På kino i januar
En rørende film om håp, mot og vennskap, om å overvinne sine frykter, og at alt ikke nødvendigvis er som du tror. Filmen ble tatt ut til official selection i Annecy i år, den var nominert til beste animasjonsfilm i European Film Awards, og har vunnet en rekke priser på festivaler verden over.
Passer for familier og barn fra ca 6 år.

 

Syng 2 
På kino i februar
Rensk sangstemmen!
Syng-gjengen er tilbake med fargerik feelgood for hele familien, proppfull av fengende hits. 
Passer for familier og barn fra ca 6 år.

 

Barske bøller
På kino i mars
Barske Bøller er basert på den populære barnebokserien med samme navn. I denne uskikkelige gjengen finner vi Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja - alle dedikerte skurker, ettersom det er kortene de har blitt tildelt med å være det dyret de er. 
Passer for familier og barn fra ca 6 år.
For enda flere filmgodbiter og oppdatert program, se kinoens nettside

 

Dyreparken
Hans Martin Sveindal

Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet

Endelig kan vi presentere en helt ny forestilling i Kjuttaviga: Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet har premiere 7. juli. Kaptein Sabeltann drømmer om å slå kloa i Grusomme Gabriels berømte gullskatt. Greven og Grevinnen er drevet av et innbitt ønske om å ta hevn. Men i havdypet skjuler det seg en hemmelighet...

Se tigerungene og sjimpanseungen vokse opp

De tre tigerungene som ble født i september i fjor og sjimpanseungen som ble født i oktober er inne i sitt første leveår og går noen spennende måneder i møte. Nå er de viltre og morsomme å se på, og utforsker stadig mer av omgivelsene sine. Vi ser fram til å følge utviklingen til disse små krabatene. Du kan se dem hver dag i Dyreparken.

Savannen blir mye større

Utvidelsen av Savannen er godt i gang. Før sommeren skal savanneområdet bli dobbelt så stort som det er nå. Ved hovedinngangen blir det mindre plass til biler, og større plass til dyr. Vi gleder oss til at alle våre gjester kan få safaristemning før man kommer inn i selve Dyreparken!

For mer informasjon om Sabeltann, dyreunger og Savannen, se Dyreparkens nettside

 

Kilden
Kjetil Nordhus
STAR WÅRS (MED Å)

Teatergruppen Madam Pysj presenterer «Star Wårs (med å)», en leken forestilling som hverken tar seg selv eller den velkjente romsagaen altfor høytidelig. Når vi leker, er det ikke alltid like enkelt – eller viktig – å holde seg til den originale historien; det viktigste er å ha det moro. 
Fra 6 år. Dato: 26. mars. Mer info her  

CIRCUS ABSENCE
Halsbrekkende og morsom sirkusforestilling for hele familien. Velkommen til en helt spesiell og spinnvill sirkusopplevelse! Absence Crew har tatt små og store publikummere med storm med sine energifylte og underholdene breakeshow. Nå har de slått seg sammen med koreograf Jo Strømgren, som er kjent verden over for sine oppfinnsomme og ofte komiske danseforestillinger. Fra 5 år. Dato: 20. april. Mer info her 

SUPERMEGAFEST

Velkommen til en bursdagsfest full av overraskelser! I 2022 blir Kilden ti år, og det har vi lyst til å feire sammen med alle barn i byen! SuperMegaFest er en fest full av store og små overraskelser. 
Passer for alle barn. Dato: Kommer snart. Mer info her 

…LIKE TIL BETLEHEM
I 35 år har Asbjørn Arntsens julemusikal Like til Betlehem blitt spilt på ulike scener i Kristiansand og rundt omkring i Norge. Nå blir denne tradisjonsrike og folkekjære forestillingen endelig satt opp i Kilden, som årets juleforestilling. 
Fra 5 år. Dato: 24. november – 17.- desember. Mer info her

Andre Artikler