Forside 12_0592.jpg
19. januar 2022

Takk for oss Kristiansand!

Etter nesten 7 år i Kristiansand har vi bestemt oss for å legge ned her i slutten av denne måneden, dessverre.

Vi har ikke klart å finne en økonomisk sponsor i kommunen og kan dermed ikke fortsette driften her.

Uten økonomisk sponsor
Vi ble hentet fra Bergen av Cultiva i 2015 og planen var at vi skulle få støtte i startfasen. Cultiva så at vi er kompasset til barnefamilier og viser vei til et mangfoldig og rikt opplevelsestilbud som alle kan delta i. Driften skulle sikres gjennom kombinasjonen annonseinntekter i papiravisen og støtte fra Cultiva. Vi fikk fire år under Cultivas vinger, noe vi er ordentlig takknemlige for.

Etter det har vi prøvd, inderlig og iherdig, å finne en ny økonomisk sponsor i Kristiansand, men vi har altså ikke lykkes. Vi har snakket oss hese på inn- og utpust til politikere, Kristiansand kommune, fond, banker og investorer.

Annonsemarkedet vårt er begrenset, siden vi har den unike distribusjonsformen av papirutgaven av Barn i Byen som går rett hjem til byens barnefamilier via skolesekken og barnehagehylla. Så inntektspotensialet fra bare annonser i en såpass liten by som Kristiansand er for lite til å få økonomien til å gå rundt.  

Vi har utforsket andre forretningsmodeller, men det var essensielt for oss at Barn i Byen alltid skulle forbli en uavhengig og seriøs kanal, på barnefamilienes side – og at vi alltid skulle være gratis for våre lesere. Magasinet skulle ikke koste noe, ingenting skulle legges bak betalingsmur på nettsiden og papirutgaven skulle komme rett hjem til byens barnefamilier. På den måten sikret vi at vi nådde frem til de som kanskje trenger oss aller mest.

Og så var det pandemien da… Den har jo vært vanskelig for oss alle.

Stolte og triste på samme tid
Når vi nå legger ned i slutten av januar er vi triste, frustrerte, irriterte, stolte og lei oss på en og samme tid. 
Vi er skikkelig stolte over det vi fikk til i Kristiansand: 20 papirutgaver, et opplag på 17 500 og veldig mange hjertevarme tilbakemeldinger fra både barn, voksne og aktivitetstilbydere.

Det har vært så fint å få lov til å skrive positive og oppløftende historier. Og det å møte barn som blomstrer i fritidsaktiviteten sin og bobler over når de forteller om den, det er et privilegium.

Saken vi fikk flest, og sterkeste, tilbakemeldinger på var brevet komiker Rune Andersen skrev høsten 2018 om sin oppvekst til de unge leserne våre. Den ble lest høyt for mange klasser i Kristiansand, gjenpublisert i andre aviser, mye delt i sosiale medier og brukt i et undervisningsopplegg for barne- og ungdomsskoler. Den lar vi ligge på nettsiden vår i en stund fremover, du finner den her.

Vi er stolte over at vi har synliggjort og løftet frem også de minste tilbyderne og bidratt til å skape mangfold. Vi har bidratt til å senke barrierer og terskler, og åpnet noen nye dører for deltagelse og fellesskap. Vi har jobbet med å forhindre utenforskap og gitt alle barn uavhengig av foreldrenes ressurser og bakgrunn en mulighet til å kunne få oppleve kreative rom, mestring og aktivitetsutfoldelse. Vi har løftet frem en by som er rik på opplevelser og som satser på barn og unge. Og vi har vist at kulturlivet er for absolutt alle. 

Men selvsagt er det trist og leit. Det var jo så mye mer vi ville gjøre, vi hadde planer om å årlig arrangere en gratis aktivitetsdag der barn kunne prøve en drøss av forskjellige fritidsaktiviteter. Etter hvert ønsket vi å utvide til hele Agderfylket. Og det var så mange flere saker vi skulle skrive og så mange flere små aktiviteter vi skulle løfte frem.

Barn i Byen fortsetter som før i Bergen – som de har gjort i 21 år. Og vi drømmer om å kunne gjenoppstå i Kristiansand/Agder, men for denne gangen er det slutt.

Hvor kan du finne informasjon nå?
Unikt for Barn i Byen er at vi er helt uavhengige og at vi har drevet oppsøkende virksomhet, altså at dere har fått papirmagasinet rett hjem i barnehagehylla og i skolesekken. Det er ingen helt som oss i kommunen nå, men det finnes flere steder hvor du kan finne informasjon om arrangementer og aktiviteter.  

Sees appen – for de over 13 i Kristiansand kommune. 
På Visit Sørlandets nettside og Facebooksiden Barnas By Kristiansand finner du oversikt over arrangementer og aktiviteter som medlemmene deres har.

Ungfritid.no finner du fritidsaktiviteter for barn og unge. Ungfritid er en landsomfattende organisasjon.

Tusen takk!
Så takk for nå Kristiansand.
Det har vært et eventyr!

 

 

 

Andre Artikler